Persbericht: Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line

20140226_01-Lexus_RX_450h_Hybrid_AWD_Comfort_Line_comfort_op_hoogste_niveau

Met de nieuwe Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line herdefinieert Lexus het begrip comfort zónder dat de luxueuze crossover onbereikbaar wordt. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een elektrisch bedienbare achterklep, traploos instelbare stoelverwarming vóór, een uitgebreid Lexus navigatie- en audiosysteem en E-Four All Wheel Drive vierwielaandrijving. Desondanks kent de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line een scherpe vanafprijs van 69.900 euro.

Het HDD (Hard Disk Drive) navigatiesysteem in de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line is uitgerust met een 8” EMV (Electro Multi-Vision) kleurenscherm. Dat geeft een extra scherp beeld en kan comfortabel bediend worden dankzij de Remote Touch-bediening. Het systeem kent echter ook een spraakgestuurde bediening. Het Lexus audiosysteem – inclusief twaalf luidsprekers – is voorzien van een CD- en DVD-speler en is geschikt voor digitale radio-ontvangst (DAB). Dat zorgt voor een kraakhelder geluid dat vergelijkbaar is met dat van een CD.

Lederen bekleding
Comfortabel is óók de lederen “Newport”-bekleding en drie geheugenstanden voor zowel de elektrisch bedienbare bestuurdersstoel als het stuurwiel én de buitenspiegels. De buitenspiegels zijn bovendien elektrisch inklapbaar, verwarmbaar en zelfdimmend. Deze laatste eigenschap kenmerkt vanzelfsprekend ook de binnenspiegel. De Lexus RX 450h Hybrid is verder voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen met 5-spaaksdesign, HID-koplampen – met koplampsproeiers en automatische hoogteverstelling – en zilverkleurige roof rails.

Twee krachtige elektromotoren
Dankzij de efficiënte Full Hybrid aandrijflijn, realiseert de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line een officieel normbrandstofverbruik van 1 op 15,4 gemiddeld, goed voor een groen B-energielabel. Daarnaast levert de 3,5-liter V6 benzinemotor en twee krachtige elektromotoren een gecombineerd vermogen van 220 kW (299 pk). Dat stelt de crossover in staat om vanuit stilstand in slechts 7,8 seconden naar 100 km/u te accelereren. En omdat de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line standaard is uitgerust met een automaat, ervaart de bestuurder dit ook als uitermate comfortabel.

Altijd Red Lexus Carpet Treatment
Zoals élke Lexus-rijder, profiteert de eigenaar van de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line van het befaamde Lexus Red Carpet Treatment, een premium service die onder meer een haal- en brengservice en vervangend vervoer bij bijvoorbeeld een grote onderhoudsbeurt omvat.

Lexusforum.nl