Persbericht: Spectaculaire Lexus RC F (450+ pk) en Lexus RC F GT3 (550+ pk) schitteren in Genève

20140228_02_Spectaculaire_Lexus_RC_F_450_pk_en_Lexus_RC_F_GT3_550_pk_schitteren_in_Geneve

De Europese première van de spectaculaire Lexus RC F is een van de hoogtepunten op de 84ste Autosalon van Genève (6-16 maart). De ultra sportieve versie van de nieuwe RC 300h sportcoupé, is de krachtigste auto met V8-motor die Lexus ooit bouwde. Geheel in lijn met zijn agressieve uitstraling, biedt de RC F indrukwekkende rijkwaliteiten dankzij de geavanceerde Torque Vectoring Differential en op de racerij geïnspireerde aerodynamica. De Lexus RC F maakt nog dit jaar zijn opwachting op de Europese markt.

De Lexus RC F is voorzien een nieuw ontwikkelde 5,0-liter V8-benzinemotor met méér dan 331 kW (450 pk) vermogen en ruim 520 Nm trekkracht. Dankzij de bijzondere combinatie van de Atkinson en de Otto Cycles combineert de V8-motor extreme prestaties aan een (relatief) bescheiden brandstofverbruik.
Unieke Torque Vectoring Differential
Het unieke rijkarakter van de Lexus RC F, is te danken aan het samenspel van de achttrapsautomaat Sports Direct Shift (SPDS) en de Torque Vectoring Differential (TVD) die voor het eerst wordt toegepast in een achterwielaangedreven auto met een voorin geplaatste motor. De TVD biedt drie keuzestanden (STANDARD, SLALOM en TRACK) en garandeert optimale tractie en stabiliteit onder alle omstandigheden. Dankzij de indrukwekkende mechanische grip en de beweegbare carbon fiber achtervleugel die verrijst bij snelheden boven de 80 km/uur, staat de high performance car garant voor het hoogst mogelijke rijplezier op én naast het circuit.
Lichtgewicht carbon fiber
Andere zaken die bijdragen aan het rijgedrag van de Lexus RC F, zijn de extra brede, lichtgewicht 19-inch aluminium wielen en de motorkap en het dak die beide uit carbon fiber zijn vervaardigd. Voor optimale aerodynamica is de onderzijde volledig vlak en zijn rondom de auto speciale stabilisatievinnen en air-management openingen in de carrosserie opgenomen.
RC F GT3
Het prestatiepotentieel van de nieuwe Lexus RC F wordt bovendien onderstreept door de GT3-versie die op de Autosalon van Genève zijn wereldpremière beleeft. Met deze speciaal geprepareerde, ruim 550 pk sterke raceauto wil Lexus deelnemen aan het FIA GT3 European Championship.

Lexusforum.nl