Archive for the ‘ Lexus RX ’ Category

Persbericht: Nieuwe Lexus RX 450h zet luxe SUV segment op scherp

Lexus-RX-450h-1-september-2015

 • Uitstekende prestaties: gecombineerd vermogen 230 kW/313 pk
 • Dankzij Lexus Hybrid Drive laag brandstofverbruik Zónder extern opladen, slechts 120 gr/km CO2
 • Hoge actieve veiligheid standaard op alle versies
 • Medio december bij de Lexus dealer

De nieuwe Lexus RX 450h, die op de IAA Frankfurt Motor Show (17-27 september 2015) zijn Europese debuut beleeft, zet in zijn klasse de toon wat betreft emissies en verbruik. Verder heeft Lexus het veiligheidsniveau van zijn grote premium SUV op een nog hoger plan gebracht. Daarbij is de combinatie van luxe, ruimte en veiligheid wederom onberispelijk.

Lexus voorziet de nieuwe Lexus RX 450h van Lexus Hybrid Drive, in dit geval een grondig vernieuwde direct ingespoten 3,5-liter V6 hybride benzinemotor met een gecombineerd vermogen van 230 kW/313 pk. Lexus Hybrid Drive staat garant voor een hoog comfortniveau, uitstekende prestaties én een relatief laag verbruik zónder dat de auto met een laadsnoer moet worden opgeladen. Het officiële EU-brandstofnormverbruik van de Lexus RX 450h bedraagt 5,2 l/100 km gemiddeld, de CO2-emissie is 120 gr/km.

Lees meer

Persbericht: Nieuwe Lexus RX onthuld!

 • 20150401_06-Nieuwe-Lexus-RX-onthuld-in-New-YorkVolledig nieuwe 4e generatie
 • Krachtig, herkenbaar Lexus design
 • Luxueus interieur met meer ruimte en comfort
 • Meer rijplezier en optimale stabiliteit
 • Actieve veiligheidssystemen met Lexus Safety System
 • Vernieuwde hybride aandrijflijn
 • Altijd met All Wheel Drive
 • ‘Stekkeren’ niet nodig

Lexus presenteert vandaag de volledig nieuwe Lexus RX op de New York International Auto Show. De 4e generatie laat een krachtig en herkenbaar Lexus design zien en een compleet nieuw interieur dat ruimer en luxer is. Daarnaast introduceert Lexus het Lexus Safety System+ op de RX, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat het veiligheidsniveau op een nog hoger plan brengt. Ook de Full Hybrid aandrijflijn is vernieuwd. En het plezierige is: je hoeft niet met oplaadkabels in de weer om te ‘stekkeren’. De nieuwe Lexus RX wordt eind dit jaar in de Nederlandse showroom verwacht.

Het krachtige design van de grote SUV trekt ogenblikkelijk de aandacht, niet in de laatste plaats door Lexus’ karakteristieke ‘spindle’ grille. De drievoudige, L-vormige LED koplampen en nieuw vormgegeven mistlampen geven de nieuwe Lexus RX een elegante en futuristische uitstraling. De geprononceerde wielkasten zorgen voor een meer sportieve look.

Lees meer

Persbericht: Nieuwe Lexus RX op New York Motorshow

2015.3.18
Lexus laat voor de allereerste keer de volledig nieuwe Lexus RX zien. De grote premium SUV is een van de publiekstrekkers op de New York International Auto Show (3-12 april 2015).

Sinds Lexus 17 jaar geleden de Lexus RX introduceerde en hiermee het segment van de SUV naar een nieuw, hoger plan bracht, domineert de luxueuze SUV wereldwijd de verkooplijsten. Een van de mijlpalen is dat de Lexus RX 10 jaar geleden de eerste premium auto was die ook als hybride aangeschaft kon worden.

De vierde generatie van de Lexus RX die in de Big Apple voor het eerst op toneel verschijnt, wordt onthuld op woensdag 1 april om 15:10 uur Europese tijd. Dit vindt plaats tijdens de persconferentie van Lexus op de New York International Auto Show.

De presentatie van de nieuwe Lexus RX kan live worden gevolgd via deze link.

Hieronder volgt de video teaser van Lexus:

Lexus RX gespot (Camouflage)

2016-Lexus-RX-spy-photo-107-876x535

De eerste foto’s van een gecamoufleerde RX zijn op het internet geplaatst. Car and Driver plaatste deze. De Lexus RX is het eerst volgend model dat vernieuwd moet gaan worden in de Lexus line-up.

 

Persbericht: Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line

20140226_01-Lexus_RX_450h_Hybrid_AWD_Comfort_Line_comfort_op_hoogste_niveau

Met de nieuwe Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line herdefinieert Lexus het begrip comfort zónder dat de luxueuze crossover onbereikbaar wordt. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een elektrisch bedienbare achterklep, traploos instelbare stoelverwarming vóór, een uitgebreid Lexus navigatie- en audiosysteem en E-Four All Wheel Drive vierwielaandrijving. Desondanks kent de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line een scherpe vanafprijs van 69.900 euro.

Het HDD (Hard Disk Drive) navigatiesysteem in de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line is uitgerust met een 8” EMV (Electro Multi-Vision) kleurenscherm. Dat geeft een extra scherp beeld en kan comfortabel bediend worden dankzij de Remote Touch-bediening. Het systeem kent echter ook een spraakgestuurde bediening. Het Lexus audiosysteem – inclusief twaalf luidsprekers – is voorzien van een CD- en DVD-speler en is geschikt voor digitale radio-ontvangst (DAB). Dat zorgt voor een kraakhelder geluid dat vergelijkbaar is met dat van een CD.

Lees meer

Lexus RX reclame: First sight

Een leuke reclamevideo over de RX:

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=D1HBw0Fykoc’]

Lexusforum.nl