Persbericht: Lexus’ nieuwe CT 200h: ultieme, bereikbare verfijning

20140225_03-Lexus_nieuwe_CT_200h_ultieme_bereikbare_verfijning_introductie

 

Verfijning. Dát was het sleutelwoord bij de ontwikkeling van de nieuwe Lexus CT 200h. Een team van 1.400 technici nam Lexus’ succesmodel onder handen. Het resultaat dringt al na de eerste meters tot de bestuurder én zijn passagiers door. De nieuwe CT 200h is zen: hij stuurt fijner, rijdt strakker, biedt veel comfort en is ongekend stil. Daarnaast kent de CT 200h een heel scherpe vanafprijs van 26.690 euro en is de bijtelling voor alle uitvoeringen slechts 14%. Leasen kan vanaf 449 euro per maand. De luxe van Lexus is dichterbij dan ooit.

De nieuwe Lexus imponeert dus tijdens het rijden, maar ook het design kreeg een fraaie, overtuigende make-over. Eén van de belangrijkste doelstellingen bij de ontwikkeling van de nieuwe Lexus CT 200h was het krachtiger maken van het ontwerp.

Exterieur van grille tot achterbumper aangepakt
Het ontwikkelingsteam voorzag daarom het front van Lexus’ kenmerkende spindle grille. Ook de koplampen werden onder handen genomen en kregen in de behuizing LED-projectoren. Van de zijkant gezien, vallen de nieuwe 10-spaaks lichtmetalen wielen én de haaienvin-antenne op. Aan de achterzijde worden de horizontale lijnen extra benadrukt, onder meer door de nieuwe achterlichtunits en de nieuw vormgegeven, 20 mm lagere achterbumper.

CT 200h heet zijn inzittenden welkom
Het interieur van de nieuwe CT 200h werd verfijnd om in zijn segment de nieuwe maatstaf te zetten op het vlak van comfort en luxe. Dat begint al bij het ontgrendelen van de auto. Het Welcome Lighting zorgt voor gedempt licht rond én in de auto en kan door de berijder helemaal naar eigen smaak worden ingeregeld.
Wie het autoportier opent, ziet – naast lederen accenten op het dashboard en middenconsole – fraai beklede en naar wens verwarmde sportstoelen die een fijne ondersteuning bieden.

Nieuw instrumentarium met 4,2” display
Het nieuwe stuurwiel zorgt voor gemak. Niet alleen doordat het precies en fijn in de hand ligt, maar ook doordat het multifunctioneel is. Achter het stuurwiel zien we het volledig nieuwe instrumentarium met de centraal geplaatste snelheidsmeter. Links prijkt de toerenteller annex powermeter en rechts een fraai 4,2” groot kleuren infodisplay waarop allerlei functies te zien zijn als navigatie-opdrachten, gekozen muziekzenders of bijvoorbeeld auto-instellingen.

Zelfherstellende lak standaard
De sfeer van het interieur kan helemaal toegesneden worden op de smaak van de eigenaar. Lexus voegde liefst zes nieuwe bekledingsopties toe, waaronder het in de IS 300h zo populaire Dark Rose leder. Voor de buitenzijde werd een nieuwe lak ontwikkeld: Red. Vanaf nu voorziet Lexus bovendien élke CT 200h van een extra toplaag. Deze beschermt niet alleen tegen vuil en viezigheid, maar herstelt ook lichte beschadigingen van de lak.

Nog stiller door bijna 100 aanpassingen
Op het gebied van comfort en rijdynamiek zet Lexus grote stappen. De nieuwe CT 200h is de eerste Lexus voorzien van een laterale demper die zijdelingse trillingen opvangt. Hierdoor stuurt de auto niet alleen fijner maar is er in de auto nog meer rust.
Nog duidelijker merkbaar, zijn de bijna 100 aanpassingen die Lexus doorvoerde op het gebied van de geluidsisolatie, stijfheid van de carrosserie en wielophanging. Ze zorgen ervoor dat de CT 200h de stilste auto is in zijn klasse. Speciale aandacht was er daarom ook voor de automatische transmissie. De nieuwe programmering zorgt er nu voor dat een toename van het toerental aansluit bij de daadwerkelijke versnelling.

Bamboo speakers toveren CT 200h om in concertzaal
Met zoveel rust in de auto, is naar muziek luisteren een feest. Elke CT 200h is dan ook uitgerust met bamboo luidsprekers. Deze zijn niet extreem licht, maar zorgen dankzij hun 20% stijvere konen en 10% snellere reactiesnelheid voor een schitterend warm en rond geluid. Wie zijn auto in een concertzaal wil omtoveren, vinkt op de prijslijst het sublieme Mark Levinson systeem met liefst 13 luidsprekers aan, aangevuld met het Lexus Premium navigatiesysteem dat vanaf nu ook extra’s als 3D City View, Google Street View, Panoramio en een weergave van het terrein biedt. Wie met iets minder specificaties ook genoegen neemt, kiest voor het nieuwe Lexus navigatiesysteem dat zowel met de stem als een draaiknop op het middenconsole kan worden bediend.

Softwaretuning
De benzinemotor en krachtige elektromotor profiteren van softwaretuning, die de aandrijflijn extra spaarzaam maakt. Om nog meer energie te sparen, werd ook het aircosysteem onder handen genomen. Deze is nu extreem zuinig en kan worden aangevuld met proactieve stoelverwarming.
Mede door dit soort maatregelen, verbruikt de CT 200h volgens de officiële norm (vanaf) slechts 3,6 liter benzine per 100 kilometer gemiddeld. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van niet meer dan 82 gram per kilometer. Dankzij de efficiënte hybridetechniek geldt voor alle uitvoeringen een gunstige fiscale bijtelling van 14% voor zakelijk rijders. De CT 200h heeft een top van 180 km/u en accelereert van
0 tot 100 km/u in 10,3 seconden.

F SPORT LINE: exclusief en sportief
De F SPORT LINE van de Lexus CT 200h is de meest sportief aangeklede uitvoering. De sportgrille, mistlampen, dakspoiler en 16-inch lichtmetalen wielen laten daarover geen misverstand bestaan. Aluminium pedalen en dorpels, zwarte hemelbekleding, een met geperforeerd leder bekleed stuurwiel en een exclusief silver metallic decoratiepaneel, dragen ook bij aan het sportieve prestige. Bovendien is het onderstel nadrukkelijk afgestemd op extra dynamiek.

Vanaf 26.690 euro
Lexus levert de CT 200h Hybrid met keuze uit vier uitvoeringen. De CT 200h, de BUSINESS LINE, F SPORT LINE en de LUXURY LINE. De prijzen van de 100 kW (136 pk) sterke CT 200h beginnen bij 26.690 euro.

Prijs Uitstoot Bijtelling
Lexus CT 200h Hybrid € 26.690 82 g/km 14%
Lexus CT 200h Hybrid BUSINESS LINE € 28.690 88 g/km 14%
Lexus CT 200h Hybrid F SPORT LINE € 31.390 88 g/km 14%
Lexus CT 200h Hybrid LUXURY LINE € 35.990 88 g/km 14%

Lexus Red Carpet Treatment

Zoals elke eigenaar van een Lexus, profiteert ook de eigenaar van een CT 200h van de Lexus Red Carpet Treatment. Dat omvat onder meer een haal- en brengservice van de auto bij bijvoorbeeld een grote beurt en vervangend vervoer. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt de hele auto van binnen en van buiten vakkundig gereinigd.

Redactioneel Kader
Het ontwikkelingsteam van de nieuwe Lexus CT 200h stond onder leiding van Chika Kako, de eerste vrouw die de functie van Chief Engineer bij Lexus bekleedt. Kako was eerder Assistent Chief Engineer voor de (vorige) IS-serie en (huidige) RX-serie.

Lexusforum.nl