Archive for the ‘ Lexus NX ’ Category

Lexus maakt vanafprijs nieuwste generatie NX bekend

Lexus geeft de vanafprijs van de nieuwe Lexus NX vrij, namelijk 59.990 euro. Ook maakt Lexus de vanafprijs bekend van een speciale introductie-uitvoering, de Launch Edition die als NX 350h AWD (All Wheel Drive) begint bij 69.990 euro. De nieuwe Lexus NX is voor het eerst leverbaar als krachtige en efficiënte Plug-in Hybrid (NX 450h+) en staat vanaf het einde van het jaar bij de Lexus dealer.

De vanafprijs van de nieuwe Lexus NX geldt voor de Lexus NX 350h 2WD, uitgerust met de vierde generatie van Lexus’ befaamde hybridesysteem. Het systeemvermogen bedraagt 178 kW/242 pk waarmee de Lexus NX 350h 22 procent krachtiger is dan zijn voorganger. Dit terwijl de gemiddelde CO2-uitstoot naar verwachting 10 procent lager uitvalt. De Lexus NX 350h is leverbaar met voor- of vierwielaandrijving en heeft een maximaal trekgewicht van 1.500 kilogram.

UNIEK: SAFE EXIST ASSIST

Lexus rust de nieuwe NX standaard uit met onder meer E-latch, een innovatief elektronisch systeem waarmee de portieren in alle souplesse openen zodra de deurgreep vastgepakt wordt. In het geval van Safe Exist Assist is dit systeem gekoppeld aan Blind Spot Monitor; als de deuren worden geopend op het moment dat er fietsers of andere verkeersdeelnemers van achteren naderen, volgt een automatische waarschuwing en stopt het openen van de deuren. Op die manier kan 95 procent van alle ongevallen die ontstaan door het openen van autoportieren worden voorkomen, verwacht Lexus.

‘HEY LEXUS’

Ook een nieuw Lexus Link multimediasysteem met 10-inch kleurendisplay is standaard. Dit functioneert zeer snel en omvat ‘smart services’ waaronder geavanceerde cloud navigatie voor een uiterst nauwkeurige routegeleiding waarbij files worden vermeden. Ook stembediening (‘Hey Lexus’) is inbegrepen. De instapversie van de NX 350h staat op 18-inch lichtmetalen wielen en is ook uitgerust met Bi-LED koplampen.

LEXUS NX LAUNCH EDITION: VANAF 69.990 EURO

De Lexus NX 350h AWD is als Launch Edition verkrijgbaar vanaf 69.990 euro. Voor dit bedrag is Lexus’ nieuwe midsize SUV standaard uitgerust met tal van extra’s waaronder privacy glass (achterste zijruiten en achterruit), lederen stoelbekleding en het Lexus Link Pro multimediasysteem met extra groot 14-inch display, navigatie en 10 speakers. De stuurkolom is elektrisch verstelbaar (hoogte en diepte). De Launch Edition is ook leverbaar als NX 450h+ (Plug-in Hybrid) met een vanafprijs van 73.890 euro.

OGEN ZO VEEL MOGELIJK OP DE WEG

Een smartphone kan draadloos opgeladen worden en de bestuurder van de Lexus NX Launch Edition kan dankzij het standaard Head-Up Display zo veel mogelijk zijn ogen op de weg houden. Ook de sensor-schakelaars op het stuurwiel zijn specifiek voor dit doel ontworpen; als de bestuurder een sensor-schakelaar bedient, wordt de vorm ervan zichtbaar in het Head-Up Display. De bestuurder hoeft dus niet naar het stuur te kijken om te zien welke functie ‘onder de knop zit’.

OOG VOOR DETAIL

Andere comfortabele extra’s die standaard op de Lexus NX 350h AWD Launch Edition aanwezig zijn, zijn Smart Entry (ook voor de achterklep), een Panoramic View Monitor, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie en multi-colour interieurverlichting wat het oog voor detail waarmee Lexus de nieuwe NX ontworpen heeft andermaal versterkt. Ook stoelventilatie is aanwezig. Een ander groot pluspunt is het introductievoordeel van 2.000 euro.

NOG NAUWKEURIGER ‘VOORUITKIJKEN’

De nieuwe NX is de eerste Lexus die standaard wordt uitgevoerd met het Lexus Safety System + van de derde generatie. Dit uitgebreide pakket veiligheidssystemen onderscheidt zich door nieuwe features en een verdere verfijning van bestaande systemen. Zo kan het Pre Collision System nog nauwkeuriger ‘vooruitkijken’. Het herkent nu ook objecten als bomen, muren en palen. Bij het afslaan worden tegemoetkomend verkeer en overstekende voetgangers bovendien nog sneller herkend.

Aankondiging introductie nieuwe Lexus NX

Lexus kondigt het werelddebuut van de volledig nieuwe Lexus NX aan. De midsize SUV wordt op zaterdag 12 juni 2021 om 05:00 uur online onthuld.

Voorafgaand aan de wereldpremière van de nieuwe Lexus NX heeft Lexus een preview van zijn nieuwe SUV vrijgegeven. Wie de nieuwe Lexus NX van alle kanten wil ontdekken, is van harte welkom de online première bij te wonen op https://www.lexus.eu/car-models/all-new-nx/reveal/

Persbericht: Lexus NX Will.i.am. op autorai

Lexus NX Striking Angles Launch Event

 

• One of a kind
• Voor de eerste keer in Nederland
• Ontworpen door wereldvermaarde rapper en muziekproducent will.i.am, bekend van The Black Eyed Peas en The Voice UK

Een van de opzienbarendste auto’s van de AutoRAI kan gezien worden op de Lexus stand in Hal 8. Lexus steelt er de show met de opvallendste en meest exclusieve Lexus NX van allemaal, de Lexus NX by will.i.am. Behalve dat het de eerste keer is dat deze op zijn zachtst gezegd gewaagde Lexus NX in Nederland te zien is, is het hoogstwaarschijnlijk ook de laatste keer. Een unieke kans om de door de beroemde rapper en muziekproducent will.i.am ontworpen Lexus NX in het echt te zien. Niet alleen voor Lexus fans, maar vooral ook voor de liefhebbers van grensverleggend design.

Bezoekers van de AutoRAI kunnen simpelweg niet om de Lexus NX by will.i.am heen. Met zijn ultrawide bodykit en zwarte 22-inch lichtmetalen velgen is het een van de ‘dikste’ auto’s die er te zien is. Wat de in mat parelmoerwit gespoten Lexus NX verder zo bijzonder maakt, zijn:

• het exclusieve logo van will.i.am (in o.a. de hoofdsteunen van de stoelen)
• de carrosseriedelen van carbon fiber
• de interieurdelen van geborsteld aluminium
• de felrood gekleurde remklauwen
• het door will.i.am zelf geselecteerde luxueuze nappaleder

Lexus NX maakt panoramische foto’s en video’s
Een van de bijzonderheden van de Lexus NX by will.i.am zijn de vier camera’s die tijdens het rijden elk een beeld van 180 graden doorgeven. De panoramische foto’s en video’s die de Lexus NX hiermee maakt, kunnen via Bluetooth® op een smartphone getoond worden. Die telefoon kan, net als in elke Lexus NX, dankzij de unieke Wireless Charging Tray bovendien draadloos opgeladen worden.

Lexusforum rijdt de NX300h

05

Aangezien wij de NX300h wel hebben mogen bewonderen maar nog niet kunnen rijden,  moest daar snel verandering in komen. Dat is gebeurt en mijn ervaring kan u hier lezen.

Met dank aan Lexus Amsterdam.

Persbericht: Lexus NX300h maximale score NCAP

20141203-01-Lexus-NX-300h-maximale-score-in-Euro-NCAP-crashtest

Lexus’ nieuwe hybride mid-sized crossover, de NX 300h, krijgt van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP de maximale score van
5 sterren voor zijn veiligheidsniveau.

De crashtest kent vier belangrijke aandachtsgebieden: de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers én de werking van aanwezige veiligheidssystemen. Bij dit laatste onderdeel beoordeelt Euro NCAP in hoeverre deze systemen aanrijdingen en verwondingen helpen te voorkomen.

Zeer adequate bescherming tegen whiplash
Bij de bescherming van volwassenen benadrukt Euro NCAP dat de Lexus NX 300h het maximum aantal punten heeft behaald bij de zij-crashtest en dat de auto ‘goede bescherming biedt aan die delen van het lichaam die tijdens een aanrijding extra veel te verduren krijgen’. Bovendien biedt de Lexus NX 300h een zeer adequate bescherming tegen whiplash.

Kinderen zitten veilig in de NX 300h
Tijdens de crashtests die bedoeld zijn om de bescherming van kinderen vast te stellen, scoorde de Lexus NX 300h goed met de bescherming van kleine kinderen – van zowel 18 maanden als van drie jaar oud. En wat de bescherming van voetgangers betreft, scoort de Lexus NX 300h volgens Euro NCAP ook prima.

Royaal pakket veiligheidssystemen standaard
Ook met het laatste onderdeel, ‘veiligheidssystemen’, overtuigt de Lexus NX 300h. Vooral dankzij zaken als Pre-Crash Safety System, Lane Keep Assist, Adaptive High Beam, Blind Spot Monitor, 360O Panoramic View Monitor, een herinneringssignaal voor het dragen van de gordels voor- en achterin, en de snelheidsbegrenzer luidt het oordeel van Euro NCAP dat de NX 300h ook op dit vlak uitstekend presteert.

Will.i.am ontwerpt eigen Lexus NX

Lexus NX Striking Angles Launch Event

Hoe ziet de nieuwe Lexus NX eruit als de wereldvermaarde rapper, DJ, ondernemer en muziekproducent will.i.am het design zou bepalen? Het resultaat is sensationeel en vanavond door het bandlid van de Black Eyed Peas zelf onthuld tijdens een exclusief event in Parijs. Het is ontegenzeggelijk een gewaagde Lexus NX variant geworden: breder, lager en voorzien van 22 inch lichtmetaal.

Spindle-grille inspireert

De speciale editie van de Lexus NX die will.i.am ontworpen heeft, is gespoten in een matte, witte parelmoerlak en uitgerust met een groot panoramadak met zwart getint glas. Het onderscheidende design van de midsized SUV krijgt een extra dimensie door de toepassing van geborsteld aluminium en ‘carbon vinyl’. Om de exclusiviteit nog verder te benadrukken, plaatste will.i.am zijn handtekening op deze Lexus NX. Voor het design van de extra brede wielkasten vond de muzikant inspiratie in de karakteristieke spindle-grille van de Lexus NX 300h F Sport Line. En achter de grote, zwarte, lichtmetalen 22 inch wielen gaan remklauwen schuil die door hun feloranje kleur direct de aandacht trekken.

Exclusief #willpower-logo
will.i.am heeft zijn design-ideeën ook losgelaten op het interieur van de Lexus NX. Het geborstelde aluminium zien we hier terug, zélfs in de vloermatten. Het luxueuze nappaleder werd door de muziekproducent zelf geselecteerd. De stoelen en het stuurwiel zijn voorzien van een exclusief #willpower-logo. De Lexus NX is uitgerust met vier camera’s, die tijdens het rijden elk een beeld van 180 graden doorgeven. De panoramische foto’s en video’s die dit oplevert, kunnen via Bluetooth op een smartphone worden weergegeven. Het opladen van die smartphone gebeurt overigens draadloos via de unieke Wireless Charging Tray, een mogelijkheid die de Lexus NX kan bieden.

“Ontzettend vereerd”
“Toen Lexus mij vroeg deel uit te maken van de Striking Angles-campagne van de Lexus NX, was mijn eerste vraag of ik een eigen versie zou mogen ontwikkelen. Ik voel mij dan ook ontzettend vereerd dat Lexus dit inderdaad mogelijk heeft gemaakt. De Lexus NX die ik in Parijs presenteer, heeft mijn persoonlijke touch. In mijn ogen is een design op zijn best als het door anderen geïnterpreteerd wordt”, aldus will.i.am.

Lexusforum.nl