Archive for the ‘ Lexus NX ’ Category

Aankondiging introductie nieuwe Lexus NX

Lexus kondigt het werelddebuut van de volledig nieuwe Lexus NX aan. De midsize SUV wordt op zaterdag 12 juni 2021 om 05:00 uur online onthuld.

Voorafgaand aan de wereldpremière van de nieuwe Lexus NX heeft Lexus een preview van zijn nieuwe SUV vrijgegeven. Wie de nieuwe Lexus NX van alle kanten wil ontdekken, is van harte welkom de online première bij te wonen op https://www.lexus.eu/car-models/all-new-nx/reveal/

Persbericht: Lexus NX Will.i.am. op autorai

Lexus NX Striking Angles Launch Event

 

• One of a kind
• Voor de eerste keer in Nederland
• Ontworpen door wereldvermaarde rapper en muziekproducent will.i.am, bekend van The Black Eyed Peas en The Voice UK

Een van de opzienbarendste auto’s van de AutoRAI kan gezien worden op de Lexus stand in Hal 8. Lexus steelt er de show met de opvallendste en meest exclusieve Lexus NX van allemaal, de Lexus NX by will.i.am. Behalve dat het de eerste keer is dat deze op zijn zachtst gezegd gewaagde Lexus NX in Nederland te zien is, is het hoogstwaarschijnlijk ook de laatste keer. Een unieke kans om de door de beroemde rapper en muziekproducent will.i.am ontworpen Lexus NX in het echt te zien. Niet alleen voor Lexus fans, maar vooral ook voor de liefhebbers van grensverleggend design.

Bezoekers van de AutoRAI kunnen simpelweg niet om de Lexus NX by will.i.am heen. Met zijn ultrawide bodykit en zwarte 22-inch lichtmetalen velgen is het een van de ‘dikste’ auto’s die er te zien is. Wat de in mat parelmoerwit gespoten Lexus NX verder zo bijzonder maakt, zijn:

• het exclusieve logo van will.i.am (in o.a. de hoofdsteunen van de stoelen)
• de carrosseriedelen van carbon fiber
• de interieurdelen van geborsteld aluminium
• de felrood gekleurde remklauwen
• het door will.i.am zelf geselecteerde luxueuze nappaleder

Lexus NX maakt panoramische foto’s en video’s
Een van de bijzonderheden van de Lexus NX by will.i.am zijn de vier camera’s die tijdens het rijden elk een beeld van 180 graden doorgeven. De panoramische foto’s en video’s die de Lexus NX hiermee maakt, kunnen via Bluetooth® op een smartphone getoond worden. Die telefoon kan, net als in elke Lexus NX, dankzij de unieke Wireless Charging Tray bovendien draadloos opgeladen worden.

Lexusforum rijdt de NX300h

05

Aangezien wij de NX300h wel hebben mogen bewonderen maar nog niet kunnen rijden,  moest daar snel verandering in komen. Dat is gebeurt en mijn ervaring kan u hier lezen.

Met dank aan Lexus Amsterdam.

Persbericht: Lexus NX300h maximale score NCAP

20141203-01-Lexus-NX-300h-maximale-score-in-Euro-NCAP-crashtest

Lexus’ nieuwe hybride mid-sized crossover, de NX 300h, krijgt van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP de maximale score van
5 sterren voor zijn veiligheidsniveau.

De crashtest kent vier belangrijke aandachtsgebieden: de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers én de werking van aanwezige veiligheidssystemen. Bij dit laatste onderdeel beoordeelt Euro NCAP in hoeverre deze systemen aanrijdingen en verwondingen helpen te voorkomen.

Zeer adequate bescherming tegen whiplash
Bij de bescherming van volwassenen benadrukt Euro NCAP dat de Lexus NX 300h het maximum aantal punten heeft behaald bij de zij-crashtest en dat de auto ‘goede bescherming biedt aan die delen van het lichaam die tijdens een aanrijding extra veel te verduren krijgen’. Bovendien biedt de Lexus NX 300h een zeer adequate bescherming tegen whiplash.

Kinderen zitten veilig in de NX 300h
Tijdens de crashtests die bedoeld zijn om de bescherming van kinderen vast te stellen, scoorde de Lexus NX 300h goed met de bescherming van kleine kinderen – van zowel 18 maanden als van drie jaar oud. En wat de bescherming van voetgangers betreft, scoort de Lexus NX 300h volgens Euro NCAP ook prima.

Royaal pakket veiligheidssystemen standaard
Ook met het laatste onderdeel, ‘veiligheidssystemen’, overtuigt de Lexus NX 300h. Vooral dankzij zaken als Pre-Crash Safety System, Lane Keep Assist, Adaptive High Beam, Blind Spot Monitor, 360O Panoramic View Monitor, een herinneringssignaal voor het dragen van de gordels voor- en achterin, en de snelheidsbegrenzer luidt het oordeel van Euro NCAP dat de NX 300h ook op dit vlak uitstekend presteert.

Will.i.am ontwerpt eigen Lexus NX

Lexus NX Striking Angles Launch Event

Hoe ziet de nieuwe Lexus NX eruit als de wereldvermaarde rapper, DJ, ondernemer en muziekproducent will.i.am het design zou bepalen? Het resultaat is sensationeel en vanavond door het bandlid van de Black Eyed Peas zelf onthuld tijdens een exclusief event in Parijs. Het is ontegenzeggelijk een gewaagde Lexus NX variant geworden: breder, lager en voorzien van 22 inch lichtmetaal.

Spindle-grille inspireert

De speciale editie van de Lexus NX die will.i.am ontworpen heeft, is gespoten in een matte, witte parelmoerlak en uitgerust met een groot panoramadak met zwart getint glas. Het onderscheidende design van de midsized SUV krijgt een extra dimensie door de toepassing van geborsteld aluminium en ‘carbon vinyl’. Om de exclusiviteit nog verder te benadrukken, plaatste will.i.am zijn handtekening op deze Lexus NX. Voor het design van de extra brede wielkasten vond de muzikant inspiratie in de karakteristieke spindle-grille van de Lexus NX 300h F Sport Line. En achter de grote, zwarte, lichtmetalen 22 inch wielen gaan remklauwen schuil die door hun feloranje kleur direct de aandacht trekken.

Exclusief #willpower-logo
will.i.am heeft zijn design-ideeën ook losgelaten op het interieur van de Lexus NX. Het geborstelde aluminium zien we hier terug, zélfs in de vloermatten. Het luxueuze nappaleder werd door de muziekproducent zelf geselecteerd. De stoelen en het stuurwiel zijn voorzien van een exclusief #willpower-logo. De Lexus NX is uitgerust met vier camera’s, die tijdens het rijden elk een beeld van 180 graden doorgeven. De panoramische foto’s en video’s die dit oplevert, kunnen via Bluetooth op een smartphone worden weergegeven. Het opladen van die smartphone gebeurt overigens draadloos via de unieke Wireless Charging Tray, een mogelijkheid die de Lexus NX kan bieden.

“Ontzettend vereerd”
“Toen Lexus mij vroeg deel uit te maken van de Striking Angles-campagne van de Lexus NX, was mijn eerste vraag of ik een eigen versie zou mogen ontwikkelen. Ik voel mij dan ook ontzettend vereerd dat Lexus dit inderdaad mogelijk heeft gemaakt. De Lexus NX die ik in Parijs presenteer, heeft mijn persoonlijke touch. In mijn ogen is een design op zijn best als het door anderen geïnterpreteerd wordt”, aldus will.i.am.

will.i.am kiest voor nieuwe Lexus NX 300h in Striking Angles TV commercial

Muzikant, ontwerper en innovator will.i.am krijgt de hoofdrol in Lexus’ Striking Angles TV commercial naast de nieuwe, krachtig en scherp gelijnde Lexus NX 300h. De visueel intrigerende reclame gaat vandaag in première en neemt kijkers in alle Europese landen mee in een uitdagende wereld van progressief design met scherpe lijnen.

De commercial ontvoert de verbeelding van de kijkers naar een onwerkelijk ogende stad, met striking vormgegeven verkeersborden, tunnelbuizen en dieren. Zelfs mist en water blijken opgebouwd uit facetten. De zo krachtig getekende Lexus NX 300h is er met zijn scherpe lijnenspel prima op zijn plaats.

Lees meer

Lexusforum.nl