Archive for the ‘ Lexus SC ’ Category

Hoe zou de nieuwe SC er kunnen uit zien?

13-06-30-lexus-sc-full-page

Het Japanse automagazine Best Cars heeft een render gepubliceerd van een opvolger van de SC. Volgens het magazine zijn er concrete plannen bij Lexus om de SC terug te brengen. Zij melden verder dat de SC een hybride aandrijflijn (uit de GS450h) en een V8 benzine motor zal gaan krijgen.

Lexus heeft aangegeven dat zij van plan zijn om de LF-LC in productie te gaan nemen, en om daar dan een SC naast te gaan produceren lijkt ons niet logisch. Wellicht dat de LF-LC onder de modelnaam SC uitgebracht gaat worden, maar daar kunnen we nog niet veel zinnigs over zeggen.

Bron: Lexusenthusiast.

Vier nieuwe Lexussen

Er gaan in 2013 en 2014 vier nieuwe Lexus modellen komen. Het nieuws is gebaseerd op “een Japanse krant”. Maar wij nemen dit nieuws graag aan. Volgens ons zal dit dan gaan om de volgende modellen:

1. De nieuwe Lexus IS
2. Een nieuwe en kleinere hybride SUV
3. De nieuwe LS
4. Dit kan bijna niets anders zijn dan een  productie versie van de LF-Lc.

Wij volgen het nieuws, en laten u meer weten zodra meer bekend is.

Bron: Auto-types.com

 

2015 Lexus SC in de maak?

Op Clublexus is de volgende tekening verschenen. De tekening/render geeft een goed beeld wat wij in de toekomst kunnen verwachten. De design elementen van de LF-Lc zijn erg goed gebruikt.

Gespeculeerd wordt over de aandrijving die deze toekomstige SC zou hebben. De aandrijving van de GS450h wordt als optie gegeven. Of dit werkelijkheid wordt, wie weet. Maar mocht Lexus besluiten deze auto te gaan produceren, dan zullen wij hier erg blij van worden.

Bron: Lexusenthusiast.

Amerikaanse handleidingen van alle Lexus modellen

Voor de liefhebbers onder ons, Lexus USA heeft alle handleidingen vrijgegeven op het internet. Er kunnen verschillen zijn tussen de Amerikaanse en Europese modellen, maar over het algemeen is dit verschil minimaal.

De link naar alle handleidingen is hier te vinden:

https://secure.drivers.lexus.com/lexusdrivers/info/my-lexus/resources/owners-manual-search.do

Bron: Twitter Lexus

Einde productie Lexus SC430

Lexus SC 430 neemt afscheid met speciale Platinum-editie

Lexus neemt afscheid van de stijlvolle SC 430. Na negen jaar dienst rollen de laatste exemplaren van de sportcoupé-cabriolet van Lexus in juli van de productielijn. Lexus laat het afscheid van de SC 430 niet in stilte voorbij gaan en viert zijn carrière daarom met een aantrekkelijke  ‘last edition’: de SC 430 Platinum.

Lexus introduceerde de Lexus SC 430 sportcoupé-cabriolet in 2001. Een auto die open rijden en zeer comfortabel cruisen direct een nieuwe dimensie gaf. De smeuïge krachtige V8 en het vriendelijke weggedrag onderstreepten dat aantrekkelijke fun to drive karakter. De sportcoupé-cabriolet verwierf direct na zijn introductie in Nederland een trouwe schare fans. Met de SC 430 Platinum neemt Lexus nu op waardige wijze afscheid van de sportcoupé-cabriolet.
 
Comfort en luxe
Uiterlijk is de Lexus SC 430 Platinum te herkennen aan de lichtmetalen 18 inch zesspaaks wielen, Xenon-koplampen met koplampsproeiers, een beschaafde spoiler op de achterklep, standaard metallic lak en natuurlijk het elektrisch wegklapbare aluminium dak. De slimme dakconstructie transformeert de auto in 25 seconden van een sportieve coupé in een stijlvolle cabriolet.
 
In lijn met de merkfilosofie van Lexus wordt het interieur van de SC 430 Platinum gekenmerkt door comfort en luxe. Dat komt onder meer tot uiting in de automatische klimaatregeling, de achtvoudig elektrisch verstelbare stoelen, een 240W 7-kanaals audio-installatie met 6-cd-wisselaar in het dashboard en negen speakers, en een geavanceerd navigatiesysteem met Europa-kaarten, een 7-inch kleurendisplay en TMC.
 
Onderhuids beschikt de SC 430 Platinum over de bekende 4.3-liter V8 32-kleps motor met VVT-i-technologie. Met een vermogen van 210 kW/286 pk bij 5.600 tpm en een maximumkoppel van 419 Nm bij 3.500 tpm bezorgt deze krachtbron de SC 430 de ‘cruising’-eigenschappen waar hij bekend om geworden is. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat met sequentiële schakelmogelijkheid.
 
Leverbaar tot medio mei
De Lexus SC 430 Platinum is vanaf nu te bestellen bij de Lexus-dealer, waar hij tot medio mei leverbaar is. De vanafprijs inclusief metallic lak bedraagt
€ 99.750,-.

Lexus stopt met productie van de SC430

The lexusenthusiast meldt dat Lexus gaat stoppen met de al 9 jaar durende productie van de SC430.

Quote:

Lexus has announced that the SC 430 will cease production in July, ending the nine-year run of the second generation sports coupe.

To mark the occasion, Lexus Japan will be offering a special, limited edition dubbed The Eternal Jewel, which will bring an extreme level of customization to both the interior & exterior color choices, including separate colors for the body and the roof:

Hierbij eindigd een era van één van de meest spraakmakende modellen van Lexus.

Lexusforum.nl