Will.i.am ontwerpt eigen Lexus NX

Lexus NX Striking Angles Launch Event

Hoe ziet de nieuwe Lexus NX eruit als de wereldvermaarde rapper, DJ, ondernemer en muziekproducent will.i.am het design zou bepalen? Het resultaat is sensationeel en vanavond door het bandlid van de Black Eyed Peas zelf onthuld tijdens een exclusief event in Parijs. Het is ontegenzeggelijk een gewaagde Lexus NX variant geworden: breder, lager en voorzien van 22 inch lichtmetaal.

Spindle-grille inspireert

De speciale editie van de Lexus NX die will.i.am ontworpen heeft, is gespoten in een matte, witte parelmoerlak en uitgerust met een groot panoramadak met zwart getint glas. Het onderscheidende design van de midsized SUV krijgt een extra dimensie door de toepassing van geborsteld aluminium en ‘carbon vinyl’. Om de exclusiviteit nog verder te benadrukken, plaatste will.i.am zijn handtekening op deze Lexus NX. Voor het design van de extra brede wielkasten vond de muzikant inspiratie in de karakteristieke spindle-grille van de Lexus NX 300h F Sport Line. En achter de grote, zwarte, lichtmetalen 22 inch wielen gaan remklauwen schuil die door hun feloranje kleur direct de aandacht trekken.

Exclusief #willpower-logo
will.i.am heeft zijn design-ideeën ook losgelaten op het interieur van de Lexus NX. Het geborstelde aluminium zien we hier terug, zélfs in de vloermatten. Het luxueuze nappaleder werd door de muziekproducent zelf geselecteerd. De stoelen en het stuurwiel zijn voorzien van een exclusief #willpower-logo. De Lexus NX is uitgerust met vier camera’s, die tijdens het rijden elk een beeld van 180 graden doorgeven. De panoramische foto’s en video’s die dit oplevert, kunnen via Bluetooth op een smartphone worden weergegeven. Het opladen van die smartphone gebeurt overigens draadloos via de unieke Wireless Charging Tray, een mogelijkheid die de Lexus NX kan bieden.

“Ontzettend vereerd”
“Toen Lexus mij vroeg deel uit te maken van de Striking Angles-campagne van de Lexus NX, was mijn eerste vraag of ik een eigen versie zou mogen ontwikkelen. Ik voel mij dan ook ontzettend vereerd dat Lexus dit inderdaad mogelijk heeft gemaakt. De Lexus NX die ik in Parijs presenteer, heeft mijn persoonlijke touch. In mijn ogen is een design op zijn best als het door anderen geïnterpreteerd wordt”, aldus will.i.am.

Lexusforum.nl