Persbericht: Lexus NX300h maximale score NCAP

20141203-01-Lexus-NX-300h-maximale-score-in-Euro-NCAP-crashtest

Lexus’ nieuwe hybride mid-sized crossover, de NX 300h, krijgt van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP de maximale score van
5 sterren voor zijn veiligheidsniveau.

De crashtest kent vier belangrijke aandachtsgebieden: de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers én de werking van aanwezige veiligheidssystemen. Bij dit laatste onderdeel beoordeelt Euro NCAP in hoeverre deze systemen aanrijdingen en verwondingen helpen te voorkomen.

Zeer adequate bescherming tegen whiplash
Bij de bescherming van volwassenen benadrukt Euro NCAP dat de Lexus NX 300h het maximum aantal punten heeft behaald bij de zij-crashtest en dat de auto ‘goede bescherming biedt aan die delen van het lichaam die tijdens een aanrijding extra veel te verduren krijgen’. Bovendien biedt de Lexus NX 300h een zeer adequate bescherming tegen whiplash.

Kinderen zitten veilig in de NX 300h
Tijdens de crashtests die bedoeld zijn om de bescherming van kinderen vast te stellen, scoorde de Lexus NX 300h goed met de bescherming van kleine kinderen – van zowel 18 maanden als van drie jaar oud. En wat de bescherming van voetgangers betreft, scoort de Lexus NX 300h volgens Euro NCAP ook prima.

Royaal pakket veiligheidssystemen standaard
Ook met het laatste onderdeel, ‘veiligheidssystemen’, overtuigt de Lexus NX 300h. Vooral dankzij zaken als Pre-Crash Safety System, Lane Keep Assist, Adaptive High Beam, Blind Spot Monitor, 360O Panoramic View Monitor, een herinneringssignaal voor het dragen van de gordels voor- en achterin, en de snelheidsbegrenzer luidt het oordeel van Euro NCAP dat de NX 300h ook op dit vlak uitstekend presteert.

Lexusforum.nl