Einde productie Lexus SC430

Lexus SC 430 neemt afscheid met speciale Platinum-editie

Lexus neemt afscheid van de stijlvolle SC 430. Na negen jaar dienst rollen de laatste exemplaren van de sportcoupé-cabriolet van Lexus in juli van de productielijn. Lexus laat het afscheid van de SC 430 niet in stilte voorbij gaan en viert zijn carrière daarom met een aantrekkelijke  ‘last edition’: de SC 430 Platinum.

Lexus introduceerde de Lexus SC 430 sportcoupé-cabriolet in 2001. Een auto die open rijden en zeer comfortabel cruisen direct een nieuwe dimensie gaf. De smeuïge krachtige V8 en het vriendelijke weggedrag onderstreepten dat aantrekkelijke fun to drive karakter. De sportcoupé-cabriolet verwierf direct na zijn introductie in Nederland een trouwe schare fans. Met de SC 430 Platinum neemt Lexus nu op waardige wijze afscheid van de sportcoupé-cabriolet.
 
Comfort en luxe
Uiterlijk is de Lexus SC 430 Platinum te herkennen aan de lichtmetalen 18 inch zesspaaks wielen, Xenon-koplampen met koplampsproeiers, een beschaafde spoiler op de achterklep, standaard metallic lak en natuurlijk het elektrisch wegklapbare aluminium dak. De slimme dakconstructie transformeert de auto in 25 seconden van een sportieve coupé in een stijlvolle cabriolet.
 
In lijn met de merkfilosofie van Lexus wordt het interieur van de SC 430 Platinum gekenmerkt door comfort en luxe. Dat komt onder meer tot uiting in de automatische klimaatregeling, de achtvoudig elektrisch verstelbare stoelen, een 240W 7-kanaals audio-installatie met 6-cd-wisselaar in het dashboard en negen speakers, en een geavanceerd navigatiesysteem met Europa-kaarten, een 7-inch kleurendisplay en TMC.
 
Onderhuids beschikt de SC 430 Platinum over de bekende 4.3-liter V8 32-kleps motor met VVT-i-technologie. Met een vermogen van 210 kW/286 pk bij 5.600 tpm en een maximumkoppel van 419 Nm bij 3.500 tpm bezorgt deze krachtbron de SC 430 de ‘cruising’-eigenschappen waar hij bekend om geworden is. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat met sequentiële schakelmogelijkheid.
 
Leverbaar tot medio mei
De Lexus SC 430 Platinum is vanaf nu te bestellen bij de Lexus-dealer, waar hij tot medio mei leverbaar is. De vanafprijs inclusief metallic lak bedraagt
€ 99.750,-.

Lexusforum.nl