Station next gen IS?

Autoweek meldt dat er bij de nieuwe generatie (3) van de Lexus IS een stationwagon en hybride toegevoegd wordt aan de modellenreeks. Ook weet autoweek te melden dat al volgend jaar een nieuw model voor de IS op de planning staat. Dit laatste lijkt mij enigzins dubieus, aangezien meerdere malen vermeld is dat de GS als eerste aan vervanging toe is. Of Lexus inderdaad de IS vervanging naar voren heeft gehaald (planning was 2013), moet nog blijken, maar het zou wel vreemd zijn aangezien de convertible net uit is.

Quote autoweek:

Lexus richt zich meer op de Europese markt. Daar hoort ook een stationwagen bij van de IS.
De nieuwe Lexus IS verwachten we volgend jaar. Daarvan moet ook weer een stationwagenversie verschijnen. Van eerste generatie verscheen al een SportCross-versie, maar met de komst van het huidige model werd een dergelijke carrosserievariant niet doorgezet. De reden daarvan is dat de kopers in Amerika een dergelijke stationwagen niet lusten.
Lexus wil zich echter hoe lang hoe meer op de Europese markt gaan richten. Het belangrijkste bewijs daarvan is de Lexus CT, die vanaf volgend jaar op de markt komt in de klasse van de 1-serie en Audi A3. Om een overtuigende vuist te kunnen maken in het segment van de 3-serie en A4, is in Europa een stationwagen broodnodig.
Verder gaan er geruchten dat de volgende Lexus IS alleen nog in hybrideversies op de markt komt. En dat betekent dus dat deze gedoodverfde leaseauto in de prijzen valt als het gaat om lage bijtelling. Een dieselversie keert niet meer terug. Al vlug na de presentatie van de huidige IS 220d verzekerde Lexus ons dat die uitvoering de enige Lexus diesel ooit is en blijft.

 

Lexusforum.nl