Europees debuut voor ‘spiritueel opvolger’ Lexus LFA

Lexus toonde de geëlektrificeerde toekomst van het merk op het Goodwood Festival of Speed, waar tienduizenden bezoekers de mogelijkheid kregen om voor het eerst kennis te maken met de Lexus Electrified Sport concept. Het concept van een toekomstige spectaculaire batterij-elektrische sportwagen was samen te zien met de nieuwe RZ 450e.

Voor het eerst was de Lexus Electrified Sport concept buiten Japan te zien. In december 2021 toonde Akio Toyoda, president van Toyota Motor Corporation, de spectaculaire concept car samen met nog vijftien batterij-elektrische auto’s. Nu kon het publiek van The Goodwood Festival of Speed de auto uitgebreid bekijken tijdens het vierdaagse evenement in Zuid-Engeland.

‘SPIRITUELE OPVOLGER’ LEXUS LFA

De auto trok massa’s kijkers en kreeg veel aandacht van media. Het Britse magazine Auto Express beschreef het als een “volledig elektrische opvolger van de LFA-sportwagen” met een styling die “echt de ‘wow’-factor heeft.” Autocar beschouwt de Lexus Electrified Sport concept ook als “een spirituele opvolger van de LFA” en schreef dat Lexus de ervaring van de ontwikkeling van het concept voor andere toekomstige EV-modellen zal gebruiken “als onderdeel om de dynamische focus van het merk te benadrukken.”

NIEUWE AFBEELDINGEN EN FILM

Voor het Europese publieksdebuut zijn ook nieuwe afbeeldingen gemaakt van de Lexus Electrified Sport, samen met een film waarin de ‘unboxing’ van de auto wordt getoond. Ook zijn er met studiotechnieken afbeeldingen gemaakt van de auto op de wereldberoemde heuvelklim voor het historische Goodwood House.

LEXUS ELECTRIFIED SPORT CONCEPT

Met zijn gewaagde vormgeving symboliseert de Lexus Electrified Sport concept de toekomst van het merk Lexus. De acceleratietijd naar 100 km/u zal naar verwachting slechts iets meer dan twee seconden bedragen en de batterij-elektrische sportwagen zal een actieradius hebben van meer dan 700 km. Voor het productiemodel wordt mogelijk nieuwe solid-state batterijtechnologie gebruikt om deze bijzonder hoge prestaties te bereiken.

EV-SPORTWAGEN VAN DE VOLGENDE GENERATIE

De nieuwe batterij-elektrische sportwagen zal deel uitmaken van een volledige reeks BEV’s die Lexus in de aanloop naar 2030 zal lanceren onder de merkvisie Lexus Electrified. Met Lexus Electrified wil Lexus het potentieel van elektrificatie volledig benutten om behalve het verder reduceren van CO2-uitstoot ook het rijplezier voor alle klanten te vergroten. Lexus zal een EV-sportwagen van de volgende generatie ontwikkelen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van alle lessen die geleerd zijn op het gebied van prestaties met de ontwikkeling van de LFA.

Lexusforum.nl