Lexus behaalt hoogste score ooit in betrouwbaarheidsonderzoek Consumentenbond

Lexus mag zich een jaar lang het meest betrouwbare automerk van Nederland noemen. Uit groot onderzoek door de Consumentenbond onder eigenaars komt Lexus als meest betrouwbare automerk naar voren met een ongekend hoge score van 9,6.

In het grote jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond beoordelen bijna 30.000 eigenaars de kwaliteit van auto’s van 33 verschillende merken. Dit jaar is het onderzoek fors groter dan voorheen: in de editie van 2022 deden ongeveer 8.800 mensen mee. Ook de meetmethode is herzien, maar de vraagstelling blijft gelijk. Eigenaars geven antwoord op de vraag of zich mankementen hadden voorgedaan en zo ja, hoe ernstig die waren. Eigenaars konden hierbij – net als in voorgaande edities van het onderzoek – kiezen uit drie opties: het incident maakte het onmogelijk om verder te rijden, de auto moest snel naar de garage of de reparatie kon worden uitgesteld.

MEEST BETROUWBARE IN ONDERZOEK: LEXUS NX SCOORT EEN 9,9

Niet alleen haalde Lexus de topscore, de Lexus NX bleek ook de betrouwbaarste auto in het onderzoek. De hybride-elektrische NX scoorde met een 9,9 bijna perfect op het gebied van betrouwbaarheid. Een score die niet eerder werd behaald. Ook zijn eigenaars tevreden over de auto: op dat gebied scoort de Lexus NX een 8,5.

De hybride-elektrische Lexus CT 200h gooit ook hoge ogen in het onderzoek, met een score van 9,4 op het gebied van betrouwbaarheid en zelfs een nog hogere tevredenheidsscore van eigenaars dan de Lexus NX met een 8,6.

LEXUS WEER OP EERSTE PLEK

Dirk Jan van der Woude, directeur Lexus Nederland: “Ik ben trots dat we met Lexus weer op de eerste plek staan in het onderzoek van de Consumentenbond. Het onderstreept niet alleen de kwaliteit van de producten van Lexus, maar beloont ook de aandacht die wij er bij het onderhoud voor onze klanten aan besteden. Dat we met de Lexus NX ook het betrouwbaarste model in het onderzoek hebben, is de spreekwoordelijke kers op de taart. Dit is een resultaat waar we met de hele Lexus-organisatie trots op zijn.”

TIEN JAAR GARANTIE

Lexus scoort traditioneel gezien goed in betrouwbaarheidsonderzoeken. Het merk werd eerder in 2020 ook uitgeroepen tot meest betrouwbare merk van Nederland.

Betrouwbaarheid, vertrouwen en ontzorgen hoort bij het merk Lexus. Vandaar dat Lexus tot tien jaar of tot 200.000 kilometer garantie geeft op alle Lexus-modellen. Voorwaarde hiervoor is dat de auto door een officiële Lexus-vestiging in Nederland onderhouden wordt. De garantie is bovendien overdraagbaar, waardoor ook een eventuele volgende eigenaar ervan kan profiteren. Voor hybride-componenten van hybride-elektrische Lexus-modellen kan de garantie zelfs oplopen tot 15 jaar.

Lexusforum.nl