Persbericht: Lexus op AutoRAI 2011

Lexus neemt het volledige modellengamma mee naar de AutoRAI, die van 13 tot en met 23 april in Amsterdam wordt gehouden. De nieuwe
CT 200h komt op de stand natuurlijk vol in de schijnwerpers te staan. Daarvan zijn inmiddels al meer dan 1.700 exemplaren verkocht. Maar ook de vernieuwde IS sportsedan, de open IS 250C, de bijzonder zuinige RX 450h, de krachtige GS 450h en de bijzonder comfortabele LS 600h geven op de AutoRAI 2011 acte de présence. Net als een witte LFA, de supersportscar van Lexus.

CT 200h Hybrid
Op de stand van Lexus zijn alle ogen vanzelfsprekend gericht op de Lexus
CT 200h Hybrid. De CT 200h beantwoordt namelijk een concrete marktvraag. De auto is niet alleen de eerste Full Hybrid in het luxe C-segment, maar ook scherp geprijsd (vanaf 28.950 euro, lease vanaf 449 euro), schoon, zuinig en onderscheidend. Bovendien profiteert de berijder van fiscale voordelen. Hij betaalt geen BPM, geen motorrijtuigenbelasting en slechts 14% bijtelling.

Innovatieve aandrijflijn voor comfort
De aandrijflijn van de Lexus CT 200h bestaat uit twee continu samenwerkende krachtbronnen: een innovatieve 1.8 liter VVT-i benzinemotor van 73 kW (99 pk) en een elektromotor van 60 Kw (82 pk). Deze Full Hybrid aandrijflijn is goed voor een gecombineerd vermogen van 100 kW (136 pk). Het vermogen wordt naar de wielen gebracht via een zeer comfortabele, traploze elektronische CVT.

Scherpe prijs, royale standaarduitrusting
De prijs van de CT 200h mag dan scherp zijn, de standaarduitrusting van Lexus’ kleinste model maakt de CT 200h ook voor de kilometervreters tot een plezierige werkplek. Zo zijn er uitstekende voorstoelen met luxe bekleding, deels met leder afgewerkt dashboard, uitgebreide audio- en telefoonbediening vanaf het stuur, een high-end audiosysteem met USB-aansluiting en spraakbesturing voor onder meer de mobiele telefoon en navigatie. Ook lichtmetalen velgen, LED daytime running lights en climate control met afzonderlijke zones zijn standaard.

Lexusforum.nl