AutoWeek-onderzoek: hoge tevredenheid Lexus IS-rijders

Rijders van een Lexus IS zijn bovengemiddeld tevreden over hun auto  en meer tevreden dan de gemiddelde rijder in het segment. In het AutoWeek Tevredenheids-onderzoek 2009 eindigt de Lexus IS voor de vijfde keer op een podium plaats.

In totaal namen circa 8.000 mensen deel aan het Tevredenheidsonderzoek 2009, georganiseerd door AutoWeek en Trendbox. Uit de antwoorden komt naar voren dat de IS-rijders vooral het comfort, de prestaties en het uiterlijk meer dan gemiddeld waarderen. In de categorie middenklasse ontvangt de Lexus IS de derde plaats.

Emotionele elementen
Pieter van der Velden, algemeen directeur van Lexus-importeur Louwman & Parqui B.V.: “Het is de vijfde achtereenvolgende keer dat de IS een podiumplaats pakt in dit onderzoek. De constante score komt voor rekening van waardering voor emotionele elementen, zoals het sportieve en elegante design en de combinatie van rijcomfort en dynamiek.”

De eindscore voor de Lexus IS bedraagt 104,9 punten. Bij de berekening van de eindscore weegt het oordeel van de berijder over de betrouwbaarheid en de prestaties het zwaarst. Samen zijn ze goed voor 62 procent van het eindcijfer. Op beide punten scoort de Lexus IS hoger dan gemiddeld.
 

Lexusforum.nl