Lexus toont meer details van toekomstige batterij-elektrische high performance sportwagen

Lexus heeft nieuwe foto’s en animaties vrijgegeven van de toekomstige batterij-elektrische sportwagen. Het model werd voor het eerst onthuld op 14 december 2021 in de aankondiging van Akio Toyoda, topman van Lexus en CEO van Toyota Motor Corporation, waarbij een groot aantal batterij-elektrische voertuigen werd getoond.

REEKS BATTERIJ-ELEKTRISCHE MODELLEN

De nieuwe batterij-elektrische sportwagen zal deel uitmaken van een volledige reeks BEV’s die Lexus in de aanloop naar 2030 zal lanceren onder de merkvisie Lexus Electrified. Met Lexus Electrified wil Lexus het potentieel van elektrificatie volledig benutten om behalve het verder reduceren van CO2-uitstoot ook het rijplezier voor alle klanten te vergroten.

LIJNENSPEL

Met zijn gewaagde lijnenspel symboliseert het nieuwe model de toekomst van het merk Lexus, terwijl het ook de filosofie en prestaties van de iconische Lexus LFA doet herleven. De batterij-elektrische high performance sportwagen sprint in iets meer dan twee seconden van 0-100 km/u en de range zal ruim 700 kilometer bedragen, met dank aan het mogelijke gebruik van solid-state accu’s.

UNIEK VAKMANSCHAP LEXUS

Door de ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen zal Lexus uitgroeien tot een merk dat een scala aan rijervaringen biedt. Het unieke vakmanschap van Lexus wordt verder fijngeslepen om producten te maken die nog meer gepersonaliseerd zijn op het gebied van prestaties, kwaliteit en aantrekkingskracht.

Lexusforum.nl