Geen trek in een langlopend leasecontract? Er komt een innovatieve oplossing aan

Neem plaats in een van de bars in de Amsterdamse Jordaan en luister mee  naar waar jonge mensen vandaag de dag over hebben. Onderwerpen als innovatie, mobiliteit en klimaatverandering zijn aan de orde van de dag..       

“Ik had nog nooit van een abonnementsservice voor auto’s gehoord, maar een week na het downloaden van de app werd er al een auto voor mijn deur afgeleverd.” Bart Janssen uit Utrecht 

Ook het onderwerp ‘nieuwe auto’ komt vaak ter sprake. Dat zal u wellicht verrassen in een stad die wordt gezien als een paradijs voor fietsers en die geldt als gidsstad voor toekomstige mobiliteit. Een stad die er veel aan heeft gedaan om onze afhankelijkheid van de auto te verminderen door haar visie op openbaar vervoer. Maar ook vandaag de dag vertrouwen nog heel veel mensen op hun auto voor  vrijheid en onafhankelijkheid in hun mobiliteitsbehoefte. 

Leasen kan gecompliceerd zijn

Zelfs de meest gepassioneerde autoliefhebber moet er soms niet denken zelf een auto te bezitten. De geluksvogels hebben een zakelijke auto, maar voor particulieren zijn ook steeds meer alternatieven beschikbaar zoals bijvoorbeeld Private Lease. Het kiezen van een passende auto en het juiste leasecontract kan lastig zijn: welke auto zal ik kiezen? en hoe lang wil ik daar in rijden?  Vaak is de moeite van het kopen of het leasen van een auto erg gecompliceerd: een groot bedrag vooruit betalen, een lening regelen, onderhandelen in de showroom?  Nee, bedankt.

Net als Netflix maar dan voor auto’s

De niet te stoppen kracht van de deeleconomie transformeert momenteel  ook de traditionele auto-industrie. Over de hele wereld ontstaan er nieuwe, flexibele oplossingen voor het rijden van een auto, aangeboden door zowel start-ups als autofabrikanten. Een populaire nieuwe mobiliteitsoplossing is de abonnementsservice voor auto’s. Het komt erop neer dat u voor een maandelijks bedrag de keuze heeft om de verschillende modellen uit het aanbod van een fabrikant te gebruiken. En alles is eenvoudig te regelen via een app, net als Netflix, maar dan voor auto’s. Naast het gebruik van de auto’s, omvat het maandbedrag ook de kosten voor verzekering en schade, onderhoud en pechhulp. Bij sommige aanbieders wordt de auto zelfs voor de deur afgeleverd.

Een compacte auto voor in de stad of een SUV voor de vakantie?

Het is de eenvoud, de flexibiliteit en het keuzeaanbod van de abonnementsservice voor auto’s die het zo aantrekkelijk maken. Het stelt ons in staat de auto die we dagelijks bij het woon-werkverkeer gebruiken te vervangen door een groter model tijdens een lange zomervakantie met de familie. Of voor een weekendje weg om iets leuks of sportiefs te doen. U kunt zelfs enkele weken een volledig elektrische auto uitproberen.

De toekomst ziet er zonnig (en flexibel) uit voor mensen die mobiel willen zijn. 

Wellicht zijn de nieuwe abonnementsservices voor auto’s precies waar u op hebt zitten wachten?

——————————————–

Een automobielfabrikant houdt een onafhankelijke enquête in Nederland over abonnementsservices voor auto’s en wil graag uw mening hierover horen. De enquête kost ongeveer 15-20 minuten tijd.

Klik hier wanneer u mee wilt doen.

Lexusforum.nl