Persbericht: Lexus in VS onbetwiste nummer 1 qua betrouwbaarheid

RC-F-5

  • J.D. Power: Lexus het betrouwbaarst
  • ConsumerReports: álle Lexus modellen betrouwbaar
  • Kelley Blue Book: Lexus meest waardevaste automerk

Lexus pakt in de Verenigde Staten kopposities in twee grote betrouwbaarheidsonderzoeken. Lexus staat op 1 in zowel een rapport van het toonaangevende onderzoeksbureau J.D. Power als van ConsumerReports, de Amerikaanse consumentenbond. Verder is Lexus in de VS uitgeroepen tot meest waardevaste automerk.

Het jaarlijkse betrouwbaarheids- en klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power is een begrip in de autobranche. Het richt zich op problemen die eerste eigenaren van auto’s van drie jaar oud (in dit geval met bouwjaar 2012) ondervonden. Het aantal mankementen per 100 auto’s bepaalt de overall betrouwbaarheid en uiteindelijk de rangorde. In totaal werden meer dan 34.000 Amerikaanse auto-eigenaren ondervraagd. Lexus eindigde met de minste mankementen voor het vierde opeenvolgende jaar op de eerste plaats.

‘Erg goed’ uit de rijtest
Ook ConsumerReports – vergelijkbaar met de Consumentenbond in Nederland – stelt elk jaar een lijst samen van automerken. De rangorde wordt bepaald door een rijtest én de verwachte betrouwbaarheid van de modellen. De meest recente editie van deze ‘Car Brand Report Cards’ is onlangs gepubliceerd en zet Lexus bovenaan de lijst. Deze koppositie heeft Lexus volgens ConsumerReports te danken aan de ‘erg goede’ resultaten van de rijtest en aan de solide betrouwbaarheid van álle Lexus modellen.

Lexus meest waardevast
Ten slotte is Lexus door Kelley Blue Book – in Amerika hét naslagwerk van prijzen van tweedehandsauto’s – voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot meest waardevaste automerk. De Lexus LS, Lexus RX en Lexus GS werden bovendien tot meest waardevaste auto in hun klasse uitgeroepen.

Lexusforum.nl