500 stuks LF-A

Autoweek meldt dat Lexus de productie van de LF-A zal limiteren tot 500 stuks, waarmee de exclusiviteit van de auto verhoogte gaat worden.

Quote autoweek:

Dat de Lexus LF-A er werkelijk komt, wisten we al. Dat de productie waarschijnlijk beperkt blijft tot vijfhonderd stuks is minder goed nieuws.

De Lexus LF-A rijdt al jaren rond als prototype en rijdend laboratorium. Eerder konden we melden dat de supersportwagen na veel vijven en zessen werkelijk in productie gaat. Die is bijzonder beperkt. Voor over de hele wereld worden naar verluidt maar vijfhonderd exemplaren gebouwd. Daarvan zijn er 350 linksgestuurd. De prijs wordt waanzinnig: er is een bedrag gefluisterd van 200.000 dollar. Da’s ongeveer de klasse waarin de Lamborghini Gallardo valt. De LF-A krijgt een V10 met een vermogen van meer dan 550 pk en de topsnelheid moet in de buurt van de 350 km/u komen te liggen. De motor ligt voorin terwijl de versnellingsbak een plek krijgt bij de achteras. De radiatoren hebben eveneens een plek achterin; deze indeling zorgt voor een optimale gewichtsverhouding. Tot de overige technische gadgets behoren keramische remschijven, een zestraps sequentieel te schakelen versnellingsbak, titanium uitlaatdempers en run flat banden van Bridgestone.

Lexusforum.nl