Productie Full Hybrid Lexus CT 200h van start

De Full Hybrid Lexus CT 200h is onlangs in productie gegaan in de fabriek van Toyota Motor Kyushu (TMK). In maart staat de auto in de Nederlandse showroom, en wordt dan standaard geleverd met het befaamde Lexus Red Carpet Treatment. 

De CT 200h wordt gebouwd in de fabriek in Kyushu waar ook andere Lexus-modellen, zoals de RX 450h Hybrid, worden geproduceerd. In 2008 werd de Kokura-fabriek als eerste fabriek ter wereld volledig ingezet voor de productie van hybrideauto’s. 

De Lexus CT 200h: gouden combinatie van innovatie en Takumi

In de fabriek worden dankzij de doeltreffende combinatie van innovatieve productietechnologieën en Lexus’ befaamde Takumi (letterlijk: “meester ambachtsman”) vakmanschap de hoogst denkbare normen op het gebied van bouwkwaliteit bereikt. De fabriek ontving hiervoor al verschillende kwaliteitsprijzen, waaronder dit jaar nog. 

Altijd gecontroleerd op 1.700 punten

De Full Hybrid CT 200h is ontwikkeld volgens de bijzonder strenge normen die bekend staan als de Lexus MUST’s. Het gaat om meer dan 500 richtlijnen over de auto: van ontwerp en productie tot aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Elke Lexus CT 200h ondergaat dan ook voordat hij de fabriek uitrolt een nauwgezet 1.700 punten omvattend controleproces. Ook hier maakt Lexus gebruik van zowel geavanceerde techniek als de zintuigen van de Takumi. Zo wordt zowel qua kwaliteit als qua uiterlijk een bijzonder hoog niveau bereikt.

Natuurlijk met Lexus Red Carpet Treatment

Zoals elke Lexus bestuurder, profiteert ook de berijder van een CT 200h van de Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service – een unicum in het C-segment – staat onder meer voor een haal- en brengservice van de auto, vervangend vervoer bij onder andere een grote beurt, een vaste servicemonteur en standaard reiniging van het exterieur én het interieur na elke servicebeurt. Zelfs het inplannen van een onderhoudsbeurt voor de CT 200h bij de dealer wordt hierdoor wel heel comfortabel.

 

Financieel voordeel: 14% bijtelling en vrijgesteld van BPM en MRB

Voor Nederlandse Lexus rijders biedt rijden in de CT 200h aanzienlijke financiële voordelen. Vanwege de extreem lage CO2-uitstoot van 87 gr/km is de nieuwe CT 200h voorzien van een groen A-energielabel en het lage bijtellingstarief van 14% voor zakelijk rijders. Bij aanschaf wordt bovendien geen BPM geheven en de CT 200h is vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Lexusforum.nl