RC-F krijgt elk jaar modelupdate

Bden-7AIAAAYSGJOvergenomen van nu.nl:

Lexus gaat z’n RC-F niet om de zoveel tijd een facelift geven. In plaats daarvan zal de Japanner doorontwikkeld worden en jaarlijks een update krijgen, zo laat Lexus ons weten.

Yukihiko Yaguchi, hoofd ontwikkeling van de Lexus RC-F en ook verantwoordelijk voor de IS F, heeft in een gesprek met AutoWeek/GTO op de salon van Genève laten weten dat de RC-F niet het gebruikelijke facelift-proces zal doorlopen.

De 59-jarige ingenieur en ontwerper, die aan het roer heeft gestaan van alle generaties Toyota Supra, laat weten dat de RC-F voortdurend doorontwikkeld zal worden. In de vorm van modeljaarupdates zal de ruim 450 pk sterke Lexus gedurende z’n carrière steeds een beetje beter worden.

Nissan doet hetzelfde met z’n GT-R. De Japanse sportwagen is vanbuiten nooit al te grondig gewijzigd. Onderhuids is Godzilla daarentegen flink veranderd. In 2009 verscheen-ie met 465 pk op de markt, inmiddels stuurt de sportcoupé 550 pk naar alle vier z’n wielen. Het zou zomaar kunnen dat ook de RC-F gedurende z’n levenscyclus geleidelijk aan steeds meer vermogen krijgt.

Bron: nu.nl

Lexusforum.nl