Persbericht: Nederland royaal vertegenwoordigd bij internationale Lexus Design Award

20130807_01-Logo_Lexus_Design_Award

Liefst 54 Nederlandse inzendingen dingen mee naar de internationale Lexus Design Award 2014. In totaal werden de afgelopen maanden 1.157 projecten ingeschreven.  Eind januari maakt Lexus de 12 prijswinnaars bekend. Deze worden geëxposeerd tijdens de Milan Design Week in april.

 

De Lexus Design Award is een internationale ontwerpcompetitie om jong talent de ruimte te geven zich te ontplooien. De veelbesproken en onderscheiden Lexus

LF-LC kwam uit de pen van de jonge ontwerper Hidaeki Iida. Lexus moedigt jong talent dan ook hartstochtelijk aan om zich uit te leven in hun ontwerpdrift: “Applying curiosity in a creative manner can generate unexpected innovations, resulting in exciting products that may change the lives of customers.”

 

Expositie op Milan Design Week 2014

Om deel te nemen aan de Lexus Design Award, konden jonge ontwerpers hun werk inzenden, ongeacht of het een designstudie is voor architectuur, mode of bijvoorbeeld een product of game. Een zeskoppige vakjury zoekt onder alle inzenders naar de twaalf meest bijzondere talenten.

 

Twee beste inzendingen worden uitgewerkt

De twee ontwerpers die het meest opvallen, krijgen een mentor toegewezen die hen helpt het ingezonden design verder uit te werken naar een (op kosten van Lexus gefabriceerd) prototype. Ook dit prototype zal in Milaan tijdens de Design Week te bewonderen zijn. De mentoren zijn de Taiwanese top architect Arthur Huang en de Amerikaanse Robin Hunicke, de meest gevierde vrouwelijke Game Designer van het moment.

Bron [Lexus Nederland]

Lexusforum.nl