Persbericht: Lexus nieuwe CT 200h: het beste verbeterd

20131121_02-Nieuwe-Lexus-CT-200h-F-SPORT-LINE-onthuld-op-Guangzhou-Motor-Show

Lexus heeft zojuist op de Guangzhou Motor Show het doek getrokken van de nieuwe Lexus CT 200h. Hij is stiller, stuurt scherper en heeft ook nog eens een lagere CO2-uitstoot.  De CT 200h is leverbaar vanaf 26.690 euro en alle uitvoeringen vallen ook in 2014 in de 14% bijtellingscategorie.

Leasen kan vanaf 449 euro per maand. De nieuwe Lexus CT 200h staat in het eerste kwartaal van 2014 in de Nederlandse showroom.

De CT 200h heeft van Lexus méér dan alleen een facelift gekregen. Natuurlijk vallen het nieuwe, krachtige familiefront met de spindle grille, de nieuwe 16 en 17 inch lichtmetalen wielen en het aangepaste achteraanzicht op. En vanzelfsprekend springt in het interieur het gewijzigde design van de deuren in het oog, net als het nieuw ontworpen stuurwiel en instrumentarium, het gebruik van andere materialen en Lexus’ nieuwe Media Display Controller waarmee bijvoorbeeld het (ook al) nieuwe navigatiesysteem kan worden bediend. Maar het is zeker ook onderhuids waar Lexus grote stappen heeft gemaakt.

Stiller, scherper en comfortabeler

Wat bij het rijden namelijk direct opvalt, is dat de CT 200h nóg stiller is geworden. Zo werd de auto op liefst 94 punten aangepast om het geluidsniveau verder te reduceren. Bovendien kreeg hij door veranderingen aan het onderstel, de stuurinrichting en verstevigingen van de carrosserie een nog betere handling en comfort. Hiernaast werd de hybride transmissie opnieuw geprogrammeerd zodat het klimmen van het toerental van de motor een natuurlijker verloop kent.

Ook in 2014 alle uitvoeringen met 14% bijtelling

Tegelijk werd de aandrijflijn en de luchtweerstand van de carrosserie verder geoptimaliseerd om het verbruik – en daarmee ook de CO2-emissie – verder te verlagen. Zo daalde de CO2-emissie naar 82 gram per kilometer voor de basisversie met 15 inch lichtmetalen velgen. Alle andere uitvoeringen staan op 16 inch lichtmetalen wielen en stoten nu 88 gram per kilometer uit. Hierdoor kunnen leaserijders ook in 2014 profiteren van de 14% bijtelling op de CT 200h, ongeacht welke uitvoering wordt gekozen.

Lexusforum.nl