Persbericht: LF-NX Turbo op Tokyo Motor Show

20131120_03-Lexus-LF-NC-Turbo-Concept-op-Tokyo-Motor-Show

Het is nog even wachten op meer informatie over de auto zelf, maar Lexus presenteert vandaag op de Tokyo Motor Show de Lexus LF-NX Turbo. De LF-NX Turbo is de opmaat naar een nieuwe compacte crossover. Bovendien spreekt Lexus er de ambitie mee uit om – naast geavanceerde hybride aandrijflijnen – ook zuinige Turbo benzinemotoren aan te bieden.

De LF-NX Turbo is voorzien van een nieuw ontwikkelde 2.0 liter D-4S VVT-i motor met twin scroll turbocharger. Deze staat niet alleen garant voor een snelle response op het intrappen van het gaspedaal, maar laat ook vriendelijke verbruikscijfers zien.

Vanzelfsprekend bepaalt de Lexus spindle grille het aangezicht van de LF-NX. De gerookt chromen omlijsting contrasteert scherp met de luchtinlaat. De met mat chroom afgezette onderspoiler benadrukt zowel het optisch lage zwaartepunt van de crossover, als de sportieve inborst van de auto. Om dat nog eens extra te benadrukken, zijn de dorpels matzwart en de wielkasten – met daarin grote, 20 inch wielen – in hoogglans uitgevoerd. Aan de achterzijde springen de mat chromen diffuser én de bijzonder vormgegeven chromen uitlaten in het oog.

Lexusforum.nl