Lexus CT200 h heeft een prijs!

Mensen met interesse in de Lexus CT 200h moeten nog tot maart geduld hebben, maar we hebben al wel de prijzen van de eerste ‘premium’ auto zonder motorrijtuigenbelasting voor u.

De vanafprijs van de Lexus CT 200h is 28.950 euro. Alle versies beschikken over een hybride aandrijflijn en schakelen gaat via een automatische transmissie.

Ook hebben ze allemaal lichtmetalen wielen, een uitgebreid audiosysteem met een USB-aansluiting, spraaksturing voor de bediening van de mobiele telefoon, Bluetooth-ondersteuning en elektrisch bedienbare ramen voor én achter.

Dat geldt ook voor onder meer een climate control met afzonderlijke klimaatzones en een multifunctioneel stuurwiel. De veiligheidsuitrusting omvat 8 airbags, anti-whiplash voorstoelen en hoofdsteunen, BAS, EPS, EBD, TRC en VSC.

Business Line

Wie meer wil, kan kiezen voor de CT 200h Business Line (31.200 euro). Deze uitvoering biedt 16-inch lichtmetalen wielen, mistlampen, een automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor, achteruitrijcamera met beeld in de binnenspiegel en Smart Entry. De Business Line Pro (32.200 euro) voegt daar nog 17-inch lichtmetalen wielen en privacy glass aan toe.

Wie het echt premium wil doen, kan niet om de Luxury Line heen. De standaarduitrusting van die topversie omvat namelijk HDD navigatie, Mark Levinson audio met DVD en 13 speakers, lederen bekleding met stoelverwarming, elektrisch verstelbare voorstoelen, LED koplampen, automatisch dimmende buitenspiegels en parkeersensoren Het prijskaartje van deze versie vermeldt 40.750 euro.

First Edition

Dan is er bij de introductie ook nog tijdelijk de First Edition uitvoering. Daarvan bouwt Lexus 100 genummerde exemplaren voor de Nederlandse markt. Deze versie kost 34.990 euro en komt grotendeels overeen met de luxe Business Line Pro uitvoering.

Het actiemodel voegt aan die uitrusting nog zaken aan toe als het HDD navigatiesysteem met 6-cd-frontwisselaar en tien luidsprekers, parking assist monitor, parkeersensoren voor én achter en LED dimlicht met lichtsensor. De koper van de CT 200h First Edition ontvangt bovendien een duurzaam (dames of heren) business suit van het merk DutchSpirit.

Aandrijflijn

De aandrijflijn van de CT 200h bevat een 99 pk sterke, 1,8-liter benzinemotor met 99 pk en een 82 pk sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn bedraagt 136 pk. Vanuit stilstand accelereert de CT 200h Hybrid in 10,3 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is 180 km/h.

Het gemiddeld verbruik is 3,8 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 89 g/km. Daardoor bedraagt het bijtellingstarief 14 procent. De particuliere koper hoeft geen wegenbelasting te betalen.

Bron [Autoweek]

mlcoolj

Lexusforum.nl