Kunst van Ruud de Wild tussen blinkende bolides

Overgenomen van de weekkrant:

3_28gvs_ruud_de_wild

Tussen de peperdure auto’s die Louwman Exclusive Cars aan de man probeert te brengen, hangt sinds gisteravond werk van kunstenaar en Radio 538-dj Ruud de Wild (1969, Hilversum). De opening van zijn tentoonstelling was hip en happening; aanwezigen werden flink in de watten gelegd.

Likkebaardend bekijken -vooral- mannen de glimmende auto’s die bij Louwman in de showroom staan. Voorzichtig stappen ze in en pakken het stuur beet. Het nummer It’s a man’s world dat op de achtergrond te horen is, kan bijna niet toepasselijker.

“Een puike wagen, vind je niet”, stelt een bewonderaar van een Lexus vast. En tussen die glimmende bolides schreeuwen de grafische kunstwerken van De Wild evenveel om aandacht als de auto’s.

De dj heeft een reputatie opgebouwd met zijn levenskrachtige schilderijen en nam zijn meest recente werk mee om op te hangen in de bijzondere showroom aan de A2. Zijn allernieuwste meesterwerk A Beautiful Day was tijdens de opening te zien. Bovendien was het voor liefhebbers mogelijk een gelimiteerde oplage van het werk aan te schaffen.

Ruud de Wild, zwarte blazer, spijkerbroek, witte sportschoenen, vindt het een mooie samenwerking van Louwman en Excellent Art -de galerie die zijn werk beheert-. Potentiële autokopers pikken toch maar even mooi de kunst van De Wild mee.

“Mijn nieuwste kunstwerk A Beautiful Day staat voor optimisme, inspiratie en levenskracht”, legt De Wild uit, terwijl hij zijn boek Ruud de Wild voor een fan signeert.

Dan gaat de aandacht exclusief naar de loterij; gasten hebben bij binnenkomst een nummertje gekregen waarmee ze kans maken op behoorlijk interessante prijzen. Te winnen zijn onder andere een Lexus-horloge, een Maserati-horloge, twee kunstwerken van Peter Donkersloot en een jaarabonnement op Autoweek. Het kan niet op.

Na het verdelen van de prijzen is het tijd om verder te feesten en te netwerken. Louwman Exclusive Cars is gevestigd aan de Proostwetering 53 in Utrecht.

 

Bron: De week krant

Lexusforum.nl