Persbericht: Scherpe prijs Lexus IS300h

2014-Lexus-IS-350-Sport-side-in-motion

De Lexus IS 300h krijgt een ongekend scherpe vanafprijs: 36.990 euro. Deze 223 pk sterke Full Hybrid sportsedan leasen kan al voor € 529 per maand. 20% bijtelling is altijd standaard.

Ter ere van de introductie brengt Lexus de IS 300h ook uit als First Edition. Deze zéér royaal aangeklede uitvoering kan voor € 41.990 euro worden besteld en heeft zelfs zaken als
stuurwielverwarming en de veelgeprezen S-Flow klimaatbeheersing aan boord.

De bijtelling van 20% dankt de nieuwe IS 300h aan zijn even zuinige als krachtige aandrijflijn. Deze levert 164 kW/223 pk, maar heeft een ECE-norm brandstofverbruik van slechts 4,3 l/100 km.
Daardoor is de CO2-emissie maar 99 gram per kilometer. Een sprint van 0 naar 100 km/uur gaat in 8,3 seconden.

Excellerende standaarduitrusting
Zoals gebruikelijk bij Lexus, excelleert ook de nieuwe Lexus IS 300h in zijn standaarduitrusting. Een elektronische airconditioning met touch sensitive bediening en HID (xenon) koplampen
met lichtsensor zijn standaard, net als waterafstotend glas in de voorportieren, 16 inch lichtmetalen velgen en een uitgebreid Lexus audiosysteem met stuurwielbediening én Bluetooth connectiviteit.
Schakelen hoeft niet; dat doet de automatische transmissie. Wie toch controle wil, kiest zijn verzet met de flippers achter het stuur.

Optimale veiligheid
Op het gebied van veiligheid doet de IS 300h evenmin concessies. Naast actieve remlichten die knipperend waarschuwen bij een noodstop,
zijn zaken als het Vehicle Dynamics Integrated Management systeem en Hill-start Assist Control op elke IS 300h aanwezig.
Dat geldt ook voor de Pop Up Hood; een motorkap die omhoog veert als een voetganger of fietser er bij een aanrijding op belandt.

First Edition pakt uit
Wie de First Edition bestelt, weet zich omgeven door luxe. Naast de al genoemde zaken als stuurwielverwarming en de S-Flow klimaatbeheersing (dat we kennen uit de GS-serie én de LS-serie),
is deze tijdelijke uitvoering ook uitgerust met onder meer 10-spaaks 17 inch lichtmetalen velgen, Automatic High Beam,

LED koplampen, Lane Departure Alert, een parkeerhulpcamera, stoelverwarming met drie standen, een elektrisch te bedienen zonnescherm voor de achterruit én een Hard Disk Drive navigatiesysteem,
inclusief een audiosysteem met DAB-tuner en CD/DVD-speler.

Nog meer rijplezier
Tijdens de ontwikkeling van de IS 300h heeft Lexus veel aandacht besteed aan het ruimte aanbod voor de inzittenden en een sportieve rijkarakteristiek.
Dynamiek én het befaamde Lexus comfort gaan hierdoor hand in hand. Het interieur van de Lexus IS 300h biedt de luxe en de verfijndheid die bij Lexus hoort. Zachte materialen voeren de boventoon.

Red Carpet Treatment standaard
Zoals elke Lexus bestuurder profiteert ook de berijder van een IS 300h van de Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service staat voor onder meer een haal- en brengservice van de auto,
vervangend vervoer bij onder meer een grote beurt, een vaste servicemonteur en standaard reiniging van het exterieur én het interieur na elke servicebeurt.

Lexusforum.nl