Lexus opnieuw meest betrouwbaar

Lexus CT 200h Hybrid

Lexus staat voor het tweede opeenvolgende jaar op nummer 1 in het gerenommeerde klanttevredenheidsonderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power. De Lexus RX vertoonde de minste gebreken van alle deelnemende auto’s. Het is voor het eerst dat een crossover of SUV die toppositie bereikt.

De ‘2013 J.D. Power and Associates Vehicle Dependability Study’ (VDS) richt zich op auto’s van drie jaar oud en telt het aantal mankementen dat sinds de verkoop zijn opgetreden. “De VDS behoort tot de meest toonaangevende onderzoeken op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid op de lange termijn”, zegt Mark Templin, de Amerikaanse general manager van Lexus. “De koppositie van Lexus bewijst dat onze kwaliteit en betrouwbaarheid in de praktijk stand houden, ook op de lange termijn. Het is ons bewijs van toewijding aan onze Lexus-rijders.”

Twee klasse-onderscheidingen
Behalve de eerste plek in het onderzoek, ontving Lexus van J.D. Power ook nog twee klasse-onderscheidingen. De in Amerika verkochte Lexus ES 350 werd eerste in het zogeheten Entry Luxury Car-segment. Ook de Lexus RX ging er in zijn klasse (Midsize Premium Crossover/SUV) met de hoogste onderscheiding vandoor. Een top 3-notering was er voor de Lexus GS.

De top 4:

  1. Lexus 71
  2. Porsche 94
  3. Lincoln 112
  4.  Toyota 112

Bron: Lexus Nederland

Lexusforum.nl