Lexus introduceert de vernieuwde IS, IS 250C en IS F

Lexus introduceert de vernieuwde IS, IS 250C en IS F

In het luxe D-segment introduceert Lexus op de Autosalon van Parijs (van 2 t/m 17 oktober) de vernieuwde Lexus IS sportsedan. De auto is scherper en strakker dan ooit, maar de vanafprijs bleef onveranderd: 36.500,- euro. In de IS maakt bovendien een nieuwe 110 kW (150 pk) sterke 2.2 D-4D dieselmotor zijn opwachting, waarmee de Lexus IS wordt voorzien van een groen B-energielabel.

De Lexus IS sportsedan kan sinds de introductie bogen op een sterke reputatie op het gebied van stijl, dynamiek, luxueus comfort en een zeer complete standaarduitrusting. Voor modeljaar 2011 gaat de IS sportsedan verder op deze ingeslagen weg, met onder meer een aangescherpt design en een motorenpalet waaraan een efficiënte nieuwe versie van de bestaande 2.2 D-4D dieselmotor is toegevoegd.

Nieuwe diesel en zuinigere motoren
De nieuwe krachtbron is een 110 kW (150 pk) sterke variant van de 2.2 D-4D dieselmotor, met groen B-energielabel. Ondanks het royale vermogen en een koppel van 340 Nm blinkt de nieuwe krachtbron uit door het geringe brandstofverbruik van 5,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 134 g/km. Door de bestaande motoren – de V6 benzine van 153 kW/208 pk en een 130 kW/177 pk sterke diesel – verder fijn te slijpen, zijn ook de overige uitvoeringen zuiniger en schoner dan voorheen.

Scherper design geeft IS nog dynamischer uitstraling
De wijzigingen voor het nieuwe modeljaar van de Lexus IS bevinden zich niet alleen onder de motorkap. Ook in visueel opzicht werd het dynamische design op een aantal punten aangepast. Een aangescherpt uiterlijk met gewijzigde voorbumpers, scherpgesneden koplampen met LED Daytime Running Lights,  aangepaste achterlichtunits en nieuw ontworpen lichtmetalen velgen geven de vernieuwde IS een eigenzinniger en nog dynamischer uitstraling.

De wijzigingen betreffen alle modellen binnen de IS-range, van de IS 250 tot de geheel nieuwe IS 200d en de IS 220d. Ook de op open rijplezier gerichte
IS 250C en de extreem sportieve IS F zijn vernieuwd. Om het dynamische karakter van de IS sportsedan nog verder te onderstrepen, wordt het gamma uitgebreid met een extra rijk uitgeruste F-Sport Line. Voorzien van designdetails als F-Sport voorstoelen met deels lederen en alcantara®-bekleding in het interieur, aluminium dorpels, een sportonderstel en nieuwe 18” lichtmetalen velgen speelt de F-Sport Line perfect in op de op rijplezier gericht IS spotsedan.

IS 250C en IS F verder verfijnd
Zowel voor de IS 250C als de IS F zijn nieuwe exterieurkleuren beschikbaar. Daarnaast zijn beide modellen voorzien van een nieuw multifunctioneel lederen stuurwiel met accenten van aluminium. De Executive uitvoering van de IS 250C en de IS F zijn standaard voorzien van de nieuwe LED Daytime Running Lights in combinatie met bi-xenon koplampen.

Tot slot heeft Lexus voor de topversie IS F een gewijzigd instrumentarium ontworpen met een centraal geplaatste toerenteller en een schakelindicator. De nieuwe lay-out zorgt ervoor dat tijdens sportief rijden in één oogopslag de belangrijkste informatie zichtbaar is.

Vanafprijs blijft onveranderd: 36.500 euro

Ondanks alle verbeteringen blijft de vanafprijs voor de Lexus IS sportsedan gehandhaafd op 36.500 euro. De vernieuwde IS staat medio oktober bij de Nederlandse Lexus dealers.

Foto’s:

Bron [Lexus NL]

mlcoolj

Lexusforum.nl