Lexus op Waterstof

De website  van het automotieve magazine Car heeft spyshots geplaatst van een Lexus HS welke gevuld wordt met waterstof. Dit zou kunnen betekenen dat Toyota en Lexus hard aan het werk zijn aan de opvolger van de hybride aandrijving. Al met al spannende gebeurtenissen!

De website sluit het artikel als volgt af:

If Lexus – and Toyota – could assist in bringing hydrogen cars back into the public eye, and into mainstream car buyers’ crosshairs, it could catalyse the motive power revolution the car has been crying out for – without succumbing to the blind alley of rechargeable battery cars…

Mocht deze aandrijving in productie gaan komen dan zal het nog wel de nodige jaren duren. Waterstof zal op grote schaal beschikbaar moeten komen en de opslag en veiligheid moet men verfijnen. Waterstof is namelijk een zeer explosieve brandstof.

Waterstof is echter wel de logische keuze als vervanger van de huidige brandstof opties. Het is een stof welke relatief makkelijk te maken is. Er zijn verschillende plannen voor het opzetten van waterstof-winningsstations, welke gebruik maken van technologieën  zoals OTEC.

Hoe dan ook, wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied!

Lexusforum.nl