Nog een 2014 IS mule

De Nürburgring is zo’n beetje een  belangrijke testplaats voor Lexus geworden. Edmunds inside line brengt ons foto’s van een mule. Wat vooral opvalt is dat men gekozen heeft voor de voorkant van de (huidige) IS-F en de achterkant van de IS-C. Op zich zegt dat niet zo heel veel, behalve dat hier getest wordt met een coupé of CC vorm. Maar in deze auto zit daadwerkelijk een V8, als men de jongens van Edmunds mag geloven. Dus betreft dit hoogst waarschijnlijk een test voor de toekomstige IS-F. Het is dus niet verkeerd om aan te nemen dat deze als coupé en misschien wel als cabriolet beschikbaar komt.

Verder vallen de dubbele uitlaten op en de ophanging die erg veel weg heeft van de huidige (2013) GS. Dit laatste kan de geruchten, dat de nieuwe IS op het onderstel van de GT86 gebaseerd zou zijn, teniet doen. Een verkorte versie van het GS onderstel lijkt nu dus logischer. Ook betekend dit vierwiel besturing en actieve demping instellingen beschikbaar gaan komen op de IS-F (Ook de F-sport?).

Het lijkt erop dat de IS ontwikkeling in een rap tempo doorgaat en wie weet worden de coupé en de CC samen met de nieuwe IS geïntroduceerd. Waarschijnlijk niet, als we naar de introductie bij andere merken kijken, zoals bijvoorbeeld BMW, waar de cabrio en de Coupé apart geïntroduceerd werden.

Wij blijven het nieuws voor u volgen en melden updates zo snel als ze beschikbaar zijn.

Bron: Edmunds & Lexusenthusiast

Lexusforum.nl