Spy Shots: Lexus LFA Plug In Hybrid.

Als er iets was waar erover geklaagd werd toen Lexus de 552-pk sterke, met V10 krachtbron sportauto aangekondigde, was dat de auto slechts 375.000 dollar kostte, de Lexus LFA was gewoon te goedkoop. Een complex systeem van batterijen en contacten moeten de zaken behelpen. Zie hier, de Lexus LFA Plug-in Hybrid.

Porsche is ook al hard aan het werk om een hybride supercar te maken (918 Spyder) en de kennis die Toyota heeft van de verkoopkracht van het woord ‘Hybrid’, zou het geen verrassing moeten zijn dat Lexus zijn energie zou focussen om een hibride te maken van zo’n -in gelimiteerde oplage- “high profile” auto. Deze mule ziet er dan ook anders uit dan de productieversie van de LFA. De achterlichten zijn duidelijk anders, maar er zijn ook andere minder simpele aanpassingen. De punten op de C-stijl zijn verdwenen, de luchthapper aan de zijkant is ook aangepakt net zoals de voorkant van de auto.

Deze aanpassingen zouden ook kosten besparende aanpassingen kunnen zijn, maar het zou ook een hint geven naar hoe de hibride LFA zich onderscheidt van de ‘normale’ LFA. Dit zou ook een mindere drastische refresh van de LFA kunnen betekenen.

Foto’s:

Bron: [Insideline][Lexus Enthusiast]

mlcoolj.

Lexusforum.nl