Europees debuut voor LF-LC

Op de Detroit Motor Show sleepte hij nog de award voor het beste studiemodel in de wacht, begin maart staat hij – voor het eerst in Europa – op de Geneva Motor Show: de Lexus LF-LC Concept Car. Bovendien neemt Lexus ook nog twee gloednieuwe F SPORT modellen mee: de CT 200h F SPORT LINE én een model waarover Lexus pas vlak voor de autosalon meer informatie vrijgeeft.

Award-winning LF-LC Concept Car

Gelauwerd met de EyesOn Design Award voor Best Concept Car in Detroit, beleeft de Lexus LF-LC in Genève zijn Europese debuut. Het model laat een nieuwe designrichting zien, hoewel stijlelementen van de nieuwe GS 450h duidelijk in de neus terug te vinden zijn. De LF-LC is een 2+2 sportcoupé, die wordt aangedreven door een nieuwe generatie van het Lexus Hybrid Drive system. De LF-LC staat voor een meer sportieve invulling van het merk Lexus. De duidelijk op de berijder gerichte ‘cockpit’ laat zien welke richting het merk opgaat in de volgende generatie modellen.

 

GS 450h: 20% bijtelling

Natuurlijk ontbreekt ook de GS 450h niet, de 345 pk (254 kW) sterke high-performance Full Hybrid sedan. De GS 450h wordt vanaf juni in Nederland geleverd vanaf 61.750 euro – en heeft door zijn extreem lage CO2-uitstoot van 137 gr/km slechts 20% bijtelling.

De nieuwe Lexus GS 450h Hybrid toont de nieuwe koers van Lexus. Daarin is bijzonder veel aandacht voor rijdynamiek, zonder het comfort uit te sluiten. Het maakt van de GS 450h Hybrid een bijzonder Europees rijdende auto.

 

Uitbreiding van de F SPORT reeks

Lexus breidt het aantal F SPORT uitvoeringen verder uit. We kennen al de IS 250 en GS 450h in F SPORT uitvoering en daar komen nu twee nieuwe modellen bij, waaronder de CT 200h F SPORT LINE en een model waarover Lexus pas eind deze maand meer informatie geeft.

Lexusforum.nl