Persbericht: Tokyo Motor Show 2011

De Lexus GS 450h Hybrid is samen met de supersportscar LFA met ‘Nürburgring Package’ de smaakmaker van Lexus op de 42e Tokyo Motor Show die van 3 tot en met 11 december 2011 wordt gehouden.

De hybride Lexus GS 450h, die medio volgend jaar in de showroom staat, is het toonbeeld van de nieuwe koers van Lexus, waarin veel aandacht is voor rijdynamiek zonder comfort uit te sluiten. Het maakt van de GS een bijzonder Europees rijdende auto.

GS 450h: 343 pk, in 5,9 seconden naar de 100 – en 20% bijtelling
De carrosserie is scherp getekend en past bij de zeer krachtige inborst van deze hybride sportsedan met achterwielaandrijving. De GS 450h heeft een bijzonder potente aandrijflijn. Dankzij een nieuwe 3,5-liter V6 en twee elektromotoren staat de bestuurder een vermogen van 252 kW (343 pk) ter beschikking. Hiermee sprint de auto in slechts 5,9 seconden naar 100 km/u. De (begrensde) topsnelheid bedraagt 250 km/u. Ondanks die topprestaties is het normverbruik ongekend laag: 5,9 l/100 km en blijft de uitstoot steken op slechts 137 gram CO2 per kilometer. Daarmee valt de GS 450h – als enige in zijn segment – binnen de 20% bijtellingscategorie.

LFA Nürburgring: voor wie extreem nog niet extreem genoeg vindt
571 pk in plaats van de ‘standaard’ 560 pk, nóg verder aangescherpt onderstel en een carbon voor- en achtervleugel. Dat zijn enkele kenmerken van de LFA ‘Nürburgring Package’, die ook te zien is op de Tokyo Motor Show. De LFA met de Nürburgring Package zette eind augustus op de Nürburgring het ronderecord voor productieauto’s scherper op 7 minuten en 14 seconden.

In de neus van deze supersportscar ligt een zéér hoogtoerige V10-motor die een geluid produceert dat zich nog het beste laat vergelijken met dat van een Formule 1-auto. Net zo exotisch als de motor zijn de gebruikte materialen in de LFA. Lexus ontwikkelde speciaal voor dit model een nieuw soort materiaal om de carrosserie uit op te trekken: Carbon Fibre Reinforced; extreem licht, extreem stijf, extreem sterk.

Lexusforum.nl