Persbericht: Campagne Lexus CT 200h wint bronzen Effie

 Lexus heeft met zijn ‘Tergend dichtbij’ campagne voor de CT 200h een bronzen Effie gewonnen. De Effie is een internationale prijs voor effectieve communicatie, die in meer dan dertig landen verspreid over vijf continenten wordt toegekend. In plaats van de gebruikelijke functionele benefits en beautyshots van auto’s te laten zien, koos Lexus ervoor om in de aanloop naar de introductie van 1 maart een campagne te maken over de begeerlijkheid van de CT 200h. In mei werd de ambitieuze verkoopdoelstelling voor heel 2011 al met 60% overtroffen.

 Met het thema ‘Tergend dichtbij’ telde Lexus af naar 1 maart. Het merk speelde hiermee in op het alom bekende onrustige gevoel dat je niet kunt wachten op iets dat je héél graag wilt hebben. Dit is ook hetgeen wat we terug zien in de commercials*.

 Consumenten zijn anno 2011 prima in staat om online zelf hun weg naar mooie beelden en inhoudelijke informatie over auto’s te vinden. Lexus koos er daarom voor de feitelijke voordelen van de auto niet centraal te stellen in de campagne. Zelfs de lage bijtelling en prijs werden nauwelijks opgespeeld.

 *Kijk voor de commercials hier:

Lexus CT 200h reclame – Maart vergadering
Lexus CT 200h reclame – Nog 7 weekjes slapen – Vader en zoon
Lexus CT 200h reclame – Hij is er – Vader en zoon

Lexusforum.nl