Lexus CT 200h winnaar AMbitieprijs 2012

De Full Hybrid Lexus CT 200h heeft de AMbitieprijs 2012 gewonnen bij het automotive vakblad Automobiel Management. De populaire compacte Lexus stond niet alleen bovenaan de kandidatenlijst van alle nieuwe modellen, ook behaalde de CT 200h de meeste emotiepunten bij de twaalfkoppige vakjury. De jury bestaat uit directieleden van de vier grootste leasemaatschappijen in Nederland, vier grote (inter)nationale fleetowners en vier autojournalisten en wordt voorgezeten door hoofdredacteur Peter Brouwer. Het is een unicum in de historie van deze verkiezing dat een Japanse auto wint en ook de eerste keer dat een hybride auto deze onderscheiding in de wacht sleept.

De AMbitieprijs is bedoeld voor zakelijk interessante nieuwkomers die nog geen jaar op de markt zijn maar veel potentie hebben om in de toekomst de prestigieuze titel ‘Zakenauto van het Jaar’ in de wacht te slepen.

Volgens de vakjury dankt de Lexus CT 200h zijn uitverkiezing aan zijn enorme scherpe kilometerkostprijs, mede veroorzaakt door zijn uiterst efficiënte Lexus Full Hybrid Drive.

Pieter van der Velden, Algemeen Directeur van Lexus-importeur Louwman & Parqui B.V.: “We zijn trots op het behalen van de prijs. We hebben al vele jaren praktijkervaring met de Full Hybrid technologie en weten dat het in de praktijk tot zeer gunstige Cost of Ownership cijfers leidt.”

 Red Carpet Treatment: uniek in segment
Zoals elke Lexus bestuurder profiteert ook de berijder van een CT 200h van de Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service is uniek in het C-segment en staat voor onder meer een haal- en brengservice van de auto, vervangend vervoer bij onder meer een grote beurt, een vaste servicemonteur en standaard reiniging van het exterieur én het interieur na elke servicebeurt.

 De CT 200h is uitgerust met een 1,8 liter VVT-i benzinemotor en een krachtige elektromotor die gezamenlijk een vermogen leveren van 100 kW (136 pk). De elektromotor kan ook zonder de benzinemotor voor de aandrijving zorgen. Volledig elektrisch rijden is dan mogelijk tot een snelheid van 45 km/u en met een maximum van zo’n twee kilometer. Hierdoor is de Lexus CT 200h de eerste Full Hybrid in het segment van de compacte premium hatchbacks.

De berijder profiteert
Dankzij de efficiënte aandrijflijn – met een groen A-energielabel en een CO2 uitstoot van 87 gr/km – profiteert de zakelijke rijder in de Lexus CT 200h tot 2015 van slechts 14% bijtelling. Daarbij is de auto vrijgesteld van BPM en motorrijtuigen-belasting. Dit vertaalt zich in een uiterst concurrerende vanafprijs van € 29.250,- en een scherp leasetarief van € 429,- per maand*.

Naast de ecologische en financiële voordelen is de CT 200h luxueus zoals een echte Lexus betaamt. Zo is elke CT 200h standaard uitgerust met onder andere lichtmetalen velgen, automatisch transmissie, LED dagrijverlichting, dual zone climate control, sportstoelen en USB/AUX aansluiting voor bijvoorbeeld een iPod® en Bluetooth voor de telefoon. Bovendien legt de CT 200h de lat extreem hoog als het gaat om stilte en rust in het comfortabele interieur.

Inmiddels zijn al ruim 3.400 orders genoteerd voor de Lexus CT 200h, waarmee eens temeer wordt bewezen dat Lexus Full Hybrid Drive-technologie niet meer weg te denken is uit de markt.

Lexusforum.nl