Eerste indruk GS450h

Hoewel we nog wachten op de officiele introductie van de Lexus450h, heeft Lexus Nederland al een persbericht uitgegeven met de gegevens van de GS450h. Wat is er op het eerste gezicht nu zo anders aan de Lexus GS450h t.o.v. zijn voorganger en de GS350 AWD, welke we eerder in New York zagen ?

Het eerste dat opvalt is toch echt de achterkant. De twee prachtig weggewerkte uitlaten van de GS350 zijn niet te zien op de GS450h. Waarom Lexus deze heeft weggewerkt is mij nog niet helemaal duidelijk. Vervolgens zien we het hybrid logo op de zijkant. Het dak heeft een haaienvin, of deze ook op de EU versie zal zitten, is nog even afwachten.

Wat het interieur betreft heeft het klokwerk heeft eenzelfde ambiance als de CT200h. De GS450h heeft meer kofferruimte dan zijn voorganger, maar liefst 55% meer. Wat erg opvalt in het persbericht is het volgende:

Nano technologie wordt nog nauwelijks toegepast in auto’s, maar is standaard in de GS 450h Hybrid. Het systeem werkt in combinatie met de airconditioning en brengt in watermoleculen verpakte negatief geladen ionen in de lucht. Die ionen zuiveren vervolgens de lucht, absorberen geurtjes en houden de lucht iets vochtig, wat uitdroging van huid en haar voorkomt.

Dit is voor het eerst dat ik over een dergelijke innovatie lees. Ik kan niet wachten om dit zelf uit te mogen proberen. Bij deze doen wij dan ook een open sollicitatie aan Lexus om namens Lexusforum de GS450h te mogen reviewen, wanneer natuurlijk de auto beschikbaar is.

Wat de performance betreft heeft de GS450h de krachtige specs weten te behouden tegen een lager gemiddeld verbruik. Het rijgedrag echter zal volledig anders zijn.

Al met al lijkt het dat Lexus opnieuw een auto heeft neergezet welke zijn eigen weg inslaat. Lexus lijkt de fabrikant te zijn waar de innovaties plaatsvinden. Waar Lexus stuurt, kijkt de rest.

Later volgt meer.

Lexusforum.nl