Lexus CX 300h een instap crossover?

Volgens de Duitse Autobild, is Lexus bezig om een CUV (Crossover Utility Vehicle), dat gebaseerd is op de RAV4, op de markt te brengen. Dit om zo te kunnen concurreren met de BMW X1, Audi Q3 en de Mercedes GLK.

Het gerucht insinueert dat dit nieuw model, genaamd de CX 300h, een 4 cylinder hybride motor met rond de 200 pk onder de motorkap zal hebben. Deze motor zal een verbruik hebben van onder de 5L/100km (ter vergelijking: de CT 200h doet, volgens de fabriek, 3.8L/100km) Als dit allemaal waar is, dan zou er een heel niet motor moeten komen, misschien gebaseerd op de motor van de volgende generatie Camry/HS 250h.

Er zijn geen verdere details gegeven, maar het dit idee doet al jaren de ronde, en heeft ook veel steun. Als je denkt dat de RX een vrij populaire auto is (Althans in Amerika),  dan zou het meer dan logisch zijn om verder op het succes van de RX te bouwen. Er zullen natuurlijk wel wat zorgen zijn omdat dit zou kunnen betekenen dat de verkopen van de RX zullen dalen, maar dit zou een heel goede zet kunnen zijn, helemaal voor de Europese markt.

Autobild heeft een plaatje bijgevoegd van hoe ze denken dat de CX 300h uit zou komen te zien. Er zit wel heel veel CT styling in, maar het ziet er goed uit!

Bron[LexusEnthusiast][Autobild]

mlcoolj.

Lexusforum.nl