Lexus Hybrid bicycle concept

Autowereld.com:

Lexus brengt hun hybridestatus naar de fietswereld met deze Lexus Hybrid Bicycle Concept. Aangezien we niets schoner kunnen bedenken dan menselijke spierkracht is het nut van deze fiets ver te zoeken. Gewoon omdat ’t kan dus…

De Lexus Hybrid Bicycle wordt op beide wielen aangedreven. De voortrein krijgt stuwingkracht van een 240 kW sterke elektromotor geschakeld aan een batterij van 25,9 Volt, terwijl voor het ronddraaien van het achterwiel nog altijd de eigen benen aangespoord moeten worden. Een riem in plaats van een ketting zorgt voor de overbrenging en schakelen gaat via de elektrische te bedienen achttraps ‘versnellingbak’ ontwikkeld door specialist Shimano.

Zware jongen
Daarnaast beschikt de hybridefiets over twee rijstanden (Eco of Power) die de berijder met een bepaalde kracht, afhankelijk van de gekozen modus, ondersteunt tijdens het accelereren of het vasthouden van de snelheid. De (regeneratie)energie hiervoor worden gewonnen tijdens het afremmen. Ondanks dat het frame is opgetrokken uit koolstofvezel is de fiets met 17 kg geen vedergewicht.

Productie uitgesloten
Er bestaan slechts twee exemplaren van de Lexus Hybrid Bicycle Concept waarvan er één wordt getoond tijdens de Great British Bike Ride, een liefdadigheidsevenement waaraan honderden fietsers meedoen aan een tocht over vier dagen. Lexus denkt niet aan productieplannen.

Lexusforum.nl