Voorwiel aangedreven RX450h

Zéér zuinige Full Hybrid Lexus scherpt maatstaf verder aan naar 140 gr/km CO2, RX 450h Hybrid: de enige crossover met 20% bijtelling
 
De Lexus RX 450h Hybrid was al onverslaanbaar wat betreft verbruik en uitstoot. Lexus legt nu de lat opnieuw hoger met de introductie van de uitsluitend voorwiel aangedreven RX 450h Hybrid. Deze uitvoeringen komen naast de reguliere uitvoeringen en hebben een CO2-emissie van slechts 140 g/km. Royaal lager dan elke andere crossover of SUV in dit segment. De 220 kW/299 pk sterke RX 450h Hybrid heeft daardoor niet alleen een gunstige prijs vanaf 62.650 euro, maar biedt dankzij de 20% bijtelling ook sterke fiscale voordelen voor de zakelijke rijder. De berijder doet zich zo al snel een netto maandelijkse besparing cadeau van 154 euro per maand.
 
Ongeëvenaarde techniek, gunstige bijtelling
Geen enkele andere crossover of SUV in zijn klasse is zuiniger of schoner dan de RX 450h Hybrid. Zelfs concurrenten met een dieselmotor – en veel compacte middenklassers – stoten aanzienlijk meer dan 140 gram CO2 per kilometer uit.
Geen enkele auto in de klasse van de RX 450h Hybrid heeft dan ook slechts 20% bijtelling. Afhankelijk van de uitvoering bespaart een zakelijk rijder daardoor 136 tot 154 euro per maand ten opzichte van een gelijkgeprijsde auto waarvoor wel de reguliere 25% bijtelling geldt. Anders gesteld: de bijtelling van de ongekend luxe Preference Pro (€ 71.250) is net zo hoog als voor een reguliere auto met een catalogusprijs van € 57.000.
 
Preference: voor zakelijk rijders
Lexus biedt de nieuwe RX 450h Hybrid in twee uitvoeringen aan: de Preference en Preference Pro. De standaarduitrusting van de Preference (62.650 euro) omvat een audiosysteem met 6-CD-wisselaar, negen speakers, USB- en AUX-aansluitingen en Bluetooth®, evenals stuurwielbediening, een uitgebreide diefstalbeveiliging en een allesomvattende veiligheidsuitrusting met onder meer acht airbags, inclusief twee knieairbags voorin.
 
De Lexus RX 450h Hybrid Preference Pro (71.250 euro) vult de standaarduitrusting aan met een Hard Disk Drive-navigatiesysteem, het bedieningssysteem Remote Touch, twaalf speakers en een parkeerhulpcamera. Lederen bekleding, een elektrisch bedienbare achterklep, lichtmetalen
19-inch velgen en het intelligent Adaptive Front-lighting System (i-AFS) zijn eveneens standaard op de Preference Pro.
 
299 pk en standaard automatische transmissie
In technisch opzicht is de voorwielaangedreven RX 450h Hybrid gelijk aan de bestaande RX 450h Hybrid met vierwielaandrijving. De krachtige zescilinder benzinemotor (3,5 liter) levert samen met een sterke elektromotor 299 pk (220 kW). Elke Lexus RX 450h Hybrid is standaard voorzien van een automatische transmissie: een elektronisch gestuurde CVT die desgewenst ook sequentieel bedienbaar is.

Lexusforum.nl