Persbericht: Lexus onthult de LF-LC

Lexus onthult vandaag op de North American International Auto Show in Detroit de LF-LC; een krachtig gelijnde Full Hybrid sportcoupé. De LF-LC is méér dan een studiemodel; het is de verpersoonlijking van de nieuwe designtaal van Lexus. Zowel aan de buitenkant – met het prominente front dat ook de nieuwe GS 450h Hybrid siert – als in het high-tech interieur met organische vormen en materialen.

De hybride 2+2-sportcoupé heeft een voorin geplaatste motor en is voorzien van het geavanceerde Lexus Hybrid Drive. De potente aandrijflijn bezorgt de achterwiel aangedreven LF-LC sportieve prestaties tegen een laag brandstofverbruik.

“LF-LC staat voor de grootste verandering bij Lexus ooit”
 “We maken momenteel de grootste verandering in de geschiedenis van Lexus mee”, zegt Karl Schlicht, general manager van Lexus Product en Marketing Planning Division. “De gedurfde, kenmerkende grille van de nieuwe Lexus GS staat symbool voor de verandering en onze conceptauto LF-LC voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe.”

Het design kenmerkt zich door de combinatie van emotie en avant-gardistische stijlelementen. Meest in het oog springend zijn de vloeiende, dynamische lijnen, die worden afgewisseld met scherpe details als de diepe, aluminium grille met zijn driedimensionale vormgeving, de L-vormige dagrijverlichting en de verticale mistlampen die door hun ontwerp het gevoel van beweging oproepen.

Volledig glazen dak voor extra beleving
Het volledig glazen dak van de Lexus LF-LC lijkt vanaf de voor- tot aan de achterruit uit één deel te bestaan, waarbij de smalle dakstijlen zorgen voor optimaal uitzicht voor de inzittenden. De achterzijde valt op door de toepassing van lichtunits die een gevoel van diepte oproepen.

Op bestuurder gerichte cockpit
Het interieur van de LF-LC is een versmelting van geavanceerde technologie, zachte materialen en organische vormen. De op de bestuurder gerichte cockpit – waarin de bestuurder is omgeven door het gebogen zijpaneel en de hoge, eveneens gebogen middenconsole – wekt het gevoel van veiligheid en Lexus comfort. De twee 12,3-inch LCD-schermen geven informatie en navigatieaanwijzingen weer, terwijl een lager geplaatst touchscreen dient voor het bedienen van het audiosysteem, de climate control en het navigatiesysteem. De buitenspiegels, de stoelverstelling en het persoonlijke entertainment zijn via touchscreens op de deurpanelen te bedienen.

De toegepaste materialen in het interieur zijn grotendeels een combinatie van glad leder, suède, geborsteld metaal en hout. Voor de kuipstoelen en het stuurwiel zijn lichtgewicht materialen toegepast.

 

Lexusforum.nl