Persbericht: Lexus uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk

Lexus-logo-cars-blue-HD-Wallpaper

De Britse consumentenbond Which? heeft Lexus uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk. Het snelst groeiende premium automerk van Europa staat op nummer 1 in de ‘2014 Which? Car Survey’, het grootste betrouwbaarheidsonderzoek onder autobezitters in Groot-Brittannië. Lexus krijgt de maximale score van vijf sterren.

Het betrouwbaarheidsonderzoek bevat feedback over meer dan 58.000 auto’s. Behalve met de maximumscore van vijf sterren voor betrouwbaarheid, beloonden de Britse Lexus-berijders het merk ook met een tevredenheidsscore van 87 procent. En zowel de Lexus RX 450h als de Lexus LS werd in zijn klasse uitgeroepen tot ‘Best Buy’. De gemiddelde score van Lexus is 88 procent. Dat is flink hoger dan het gemiddelde van alle automerken bij elkaar, namelijk 77 procent.

De topnotering in de ‘2014 Which? Car Survey’ volgt na een andere top 1-positie van Lexus die door consumenten is toegekend. Voor de twaalfde keer won Lexus namelijk onlangs het eveneens Britse tevredenheidsonderzoek van What Car? en JD Power. Het is wederom een bewijs dat Europa’s snelst groeiende premium automerk, met een verkooptoename van bijna 25 procent in de eerste helft van 2014, het beste voldoet aan de wensen en verwachtingen van zijn berijders.

Lexusforum.nl